iPhone 7 alaplap csere
70.000,- Ft

A cserélendő iPhone 7 alaplap

Az iPhone 7 alaplapjának cseréje szükséges, ha az alkatrész egyáltalán nem, vagy gazdaságosan nem javítható. Ahogy fent említettük, meghibásodását beazonosítani nagyon nehéz, ugyanakkor nem lehetetlen. Szervizünkben erre a célra fejlesztett gépparkunk segítségével szervizes kollégáink pontosan be tudják azonosítani az iPhone 7 alaplapjának meghibásodását.

Természetesen előre megjósolható a csere szükségessége, ha a készülék állapota külső szemmel jól láthatóan sérült. Fektesd egy asztallapra, ha eláll tőle, azaz elhajlott a hátlap, valószínűleg a rá épített alaplap is így végezte. Ha előzetesen beázott a készüléked és nem hoztad el egy ultrahangos tisztításra, a lerakódott vízcseppek oxidálódhattak, így vezetőkként kárt tehettek az alkatrészben.

Előfordulhat, hogy szoftveres frissítés közben akad meg a készülék, amit Baseband meghibásodásnak nevezünk. Az alaplap lehetséges szoftveres és hardveres meghibásodásáról ebben a cikkben írtunk hosszasabban. Mivel az alaplapok különböznek (tárhely és a telefon színe szerint), így mindenképpen vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal, mielőtt a készüléked a szervizünkbe hoznád. Az alaplap kapcsolódik a Touch ID-hoz, így a csere mindkét alkatrészre vonatkozik.

Az iPhone 7 alaplap csere menete

Ha tudunk és kéri az ügyfél, iCloud mentést végzünk a készüléken található adatokról. Ez azért szükséges, mivel az új alaplappal új tárhely is kerül a készülékbe, azaz az előző belső memórián tárolt adatok elvesznek. Javasoljuk, minél gyakrabban készíts otthon biztonsági mentést!

Amikor kézbe veszed a készüléked és végighúzod az ujjaid a kijelző peremén, rájössz, hogy mennyire biztosan és stabilan ragaszkodik a peremhez. Ehhez nem elég a Lightning csatlakozó melletti két tartócsavar, szükséges az iPhone 7 pereme alatt végighúzódó ragasztó is. Ennek eltávolításához mi fűtőpadot használunk, ami segítségével egyenletesen tudjuk melegíteni az előlapot. Több helyen erre a célra hajszárítót használnak, mondanunk sem kell, hogy ez mennyire veszélyes a telefonra nézve.

Miközben eltávolítjuk a kijelzőt, az alatta található ragasztóanyag megszakad, annak pótlását utólagosan el tudjuk végezni, így továbbra is vízálló marad a készülék a kijelzője felől. Az akkumulátor, kijelző és további szalagkábeleket elcsatlakoztatjuk, kicsavarozzuk az alaplapot és helyére újat illesztünk. A szerviz végén leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Szervizünkben csak gyári és független alaplapokkal dolgozunk.
  • A munkafolyamat bonyolult és hosszadalmas, semmiképpen se bízd a készüléked ismeretlen, vagy kellő tapasztalattal nem rendelkező szervizekre.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10