iPhone 7 bekapcsoló szalagkábel csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 bekapcsoló szalagkábel

Az alkatrész meghibásodására utalhat, hogy a bekapcsológomb egyáltalán nem, vagy csak erős nyomásra reagál. Ehhez gyakran párosul a lezáró - vagy bekapcsoló - gomb esetleges beragadó érzése. Fontos kiemelnünk, hogy ilyenkor nem maga a gomb, sokkal inkább az annak vezérléséért és müködéséért felelős szalagkábel a felelős.

Szintén a szalagkábel meghibásodásáról lehet szó, amennyiben fényképezés alkalmával a vaku akkor sem villan fel, ha előzetesen bekapcsoltad azt. Ilyenkor érdemes azonban ellenőrizni, hogy bekapcsolt vagy automatikus módban van-e a vaku, utóbbi beállítás esetén ugyanis könnyen lehet, hogy a fényviszonyok miatt nem villan fel a LED fény, továbbá a bekapcsoló szalagkábel hibajele lehet az is, ha a telefon némító-, hangerőgombok nem, vagy csak nagyon gyengén érzékel.

Ha azonban médialejtszáskor vagy kihangosított telefonbeszélgetés alkalmával a készülék egyáltalán nem ad ki hangot, szervizünkben meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a bekapcsoló szalagkábel vagy maga a csengőhangszóró hibásodott-e meg.

Az iPhone 7 bekapcsoló szalagkábel javítása hozzávetőlegesen 40-50 percet vesz igénybe, mely folyamat igény esetén, egy ízletes kávé elfogyasztása közben, a helyszínen megtekinthető és megvárható. Ez természetesen függ a szervizpont aktuális terheltségétől is.

Az iPhone 7 bekapcsoló szalagkábel csere menete

Ahhoz, hogy elvégezhessük a hibás alkatrész cseréjét, a telefont szinte darabjaira szükséges szerelnünk. Ez egy kimondottan összetett és nagy odafigyelést igénylő, bonyolult feladat, ezért nem javasoljuk, hogy otthon magad próbálkozz meg vele - hacsak nem rendelkezel megfelelő szervizes tapasztalattal. Egy egy ilyen javítás ugyanis számos apró hiba lehetőségét magában rejti, ezek az apró hibák pedig óriási problémákat okozhatnak a készülék működésében.

A készülék alsó részén található biztonsági csavarok eltávolítását követően szétnyitjuk az iPhone fémházát és leválasztjuk a kijelzőt, rendkívül ügyelve a por- és vízállóságért is felelős ragasztócsíkre. Ezt követően óvatosan kiszereljük az akkumulátort, majd minden alkatrészt, amely megakadályozza a szalagkábel javítását. A művelet kb. 40-50 percet vesz igénybe.

Pro tipp

  • A vaku működéséi zavarát gyakran tévesztik össze az iPhone 7 kamera hibájával, ezért érdemes a vaku működését többször is tesztelni, mielőtt szervizbe vinnéd a készüléket.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10