iPhone 7 beszédhangszóró csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 beszédhangszóró

Amennyiben a fent említett hibajeleket tapasztalod készülékeden, két alkatrész meghibásodására gyanakodhatsz. Az egyik a konkrét alkatrész, tehát a beszédhangszóró, a másik az említett periféria működéséért felelős szalagkábel.

Többéves szerviz tapasztalatunk szerint, amennyiben egyáltalán nem hallasz semmit telefonálás közben, maga a szalagkábel ment tönkre. Ha azonban recsegő, akadozó hangokat hallat az eszköz, az az iPhone 7 beszédhangszórójának hibáját jelenti. Ez utóbbi esetben előfordulhat, hogy egy alapos tisztítással orvosolható a probléma, rosszabb esetben azonban a teljes alkatrész cseréje szükségessé válik.

Amennyiben beszédpartnered hangját a vonal túlsó végén halknak találod és ezen a hangerő növelése sem segít, először óvatosan fújd ki a hangszórórácson található poros szennyeződéseket. Ha ezek után sem tapasztalsz javulást, mindenképpen érdemes ellátogatnod budai iPhone szervizeink egyikébe, ahol 30-40 perc alatt megjavítjuk hibás készüléked.

Az iPhone 7 beszédhangszóró csere menete

Ahhoz, hogy az alkatrész eltávolíthatóvá váljon, szét kell nyitnunk a készüléket, ezután le kell választanunk az alaplapról a kijelzőt, majd a készülék fémházából óvatosan kiemelni a hangszórót.

Ahhoz azonban, hogy a kijelzőt problémamentesen lecsatlakoztathassuk, figyelnünk kell arra, hogy egyetlen apró alkatrész vagy csatlakozó se sérüljön, ugyanis, ha ez mégis előfordul, akár a teljes készülék müködésképtelenné válhat. A hangszóró továbbá már egyáltalán nem olyan egyszerűen lepattintható, mint amilyen például az előző modell esetében volt.

Pro tipp

  • Ha a hiba nem orvosolható a hangszórórácsok tisztárafújásával, érdemes mielőbb szakemberhez fordulni.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10