iPhone 7 csengőhangszóró csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 csengőhangszóró

Az iPhone 7-ben már nem egy, hanem két hangszórót találunk. Ez hatalmas előrelépés a korábbi modellekhez képest, hiszen ezáltal biztosított a sztereó hangzás. Persze a kétszer annyi alkatrész kétszer annyi problémalehetőséget is eredményezhet. Nem kell azonban feltétlenül megijedni, ha azt tapasztalod, hogy a készüléked valamilyen oknál fogva halkabb, mint ahogyan azt megszoktad. A probléma ugyanis számos okra vezethető vissza.

Leggyakrabban az iPhone hangszórói porosodnak, zsírosodnak és a hangszórórácsokon felgyülemlett szennyeződés gátolja a hang terjedését. Ez okból kifolyólag tűnhet halkabbnak a készülék. A 7-es modell csepp- és porállósága azonban jelentősen lecsökkentette ezen hibajelek számát az előző készüléktípusokhoz mérten.

Amennyiben a tisztítás sem jelent megoldást a felmerülő problémákat, valószínűleg az iPhone 7 csengőhangszóró cseréje válik esedékessé. A javítási folyamat körülbeül 45 percet vesz igénybe és látványszervizeinkben egy kellemes kávé társaságában, az ügyféltérből figyelemmel követhető.

Az iPhone 7 csengőhangszóró cseréje

A készülék felnyitását követően egyenként csatlakoztatjuk le, majd szereljük ki az olyan alkatrészeket, mint a készülék kijelzője, akkumulátora vagy rezgő motorja (más néven Taptic Engine) hogy a hangszóró alkatrészt könnyen kiszerelhetővé tegyük.

A készülék csepp- és porállósága miatt számos olyan hibalehetőség helyeződött előtérbe, melyek a korábbi típusoknál nem jelentettek problémát. Ilyen például a kijelzőt körülölelő ragasztócsík, melynek elszakítása következtében gyakorlatilag ellőttük a vízállóság egyik lábát. Nem győzzük tehát hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy megbízható, munkájára garanciát vállaló, felelős szervizbe vidd a készüléked.

Pro tipp

  • Ha az iPhone egyáltalán nem ad hangot, első ízben érdemes ellenőrizned a szoftveres beállításokat. Sok esetben ugyanis már itt megoldódik a probléma.
  • Megkímélheted magad a szervizelési költségektől, ha telefonodat megfelelő védelemmel látod el a külső behatások ellen. Nálunk minőségi tokok közül válogathatsz.

  • Szerelésnehézségi szint: 6/10