iPhone 7 dock csatlakozó csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 dock csatlakozó

Leggyakoribb esetben a a portba ragadt szennyeződések okozzák a dock csatlakozó meghibásodását. Ebben az esetben egy alapos tisztítást követően az eszköz újra tökéletesen működik majd. Azonban sajnos kevésbé szerencsés helyzet is adódhat, amikor is az iPhone 7 dock csatlakozó cseréje válik szükségessé.

Viszonylag ritkán, de előfordulhat, hogy a csatlakozó szalagkábelének fizikai sérülései - pl.: szakadás - is okozhatja problémát. Mivel a dock csatlakozó szalagkábelén van elhelyezve a GSM antenna, a fülhallgató aljzat, valamint a home gomb elektronikája is, így ezek nem megfelelő működése következtében is a dock csatlakozó szalagkábel cseréje válik szükségessé.

Az iPhone 7 dock csatlakozó cseréje

A csatlakozó cseréje a készülék kijelzőjének eltávolítását követően veszi kezdetét. A kijelző eltávolítása során rendkívül ügyelünk az alkatrészt körülvevő ragasztócsík épségére, mely a készülék víz- és porállóságáért is felelős. Ezt követően az akkumulátor csatlakozót vesszük le, majd az alsó hangszórót távolítjuk el a fémházból.

Ezután már maga a dock csatlakozó is könnyedén hozzáférhetővé válik. Óvatosan, egy arra alkalmas fémcsipesszel kiemeljük az alkatrészt, ügyelve arra, hogy a körülötte lévő csatlakozókban és apró alkatrészekben ne okozzunk kárt.

Pro tipp