iPhone 7 előlapi kamera csere
24.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 előlapi kamera

A 7 MP-es FaceTime HD kamera erősebb, mint a a 6s 5 MP-es kamerája. Az alkatrész tipikus hibajelei azonban gyakorlatilag teljes mértékben megegyeznek az elődmodellekéivel. Amennyiben azt tapasztalod, hogy előlapi kamerára váltáskor a kijelző hosszabb időre elsötétül, esetleg a kamera applikáció lefagy, szinte egészen biztos, hogy az előlapi kamera meghibásodott. Ez esetben egy újraszoftverezés megoldhatja a problémát.

Ha azt tapasztalod, hogy színfoltok jelennek meg az elkészített fotókon, valószínűleg hardveres problémáról (porosodásról vagy egyébről) beszélhetünk. Amennyiben azonban ez a hibajel egy alapos tisztítást követően is fennáll, az iPhone 7 előlapi kamera cseréje sajnos elkerülhetetlen. Bizonyos esetekben a készülék hátlapi kamerájának hibája is okozhatja az előlapi kamera működési hibáját - ugyanez természetesen fordítva is igaz.

Az iPhone 7 előlapi kamera csere menete

Első lépésként, a készülék alsó részén található biztonsági csavarokat távolítjuk el. Majd szétnyitjuk a készüléket és óvatosan elválasztjuk a panelről a hozzá kapcsolódó szalagkábeleket (flex kábeleket). A folyamat során rendkívüli odafigyelésre és precizitásra van szükség, abban az esetben ugyanis, ha valamely szalagkábel megsérül, a készülék további hibajeleket produkál majd. Leginkább ezért fgondosan megválasztani, hogy mely szervizbe viszed a telefonod.

Ha elértük az előlapi kamera csatlakozó kábelét, azt is leválasztjuk a panelről, majd a hibátlanul működő új alkatrészt óvatosan a régi helyére illesztjük. Ezen művelet során elsődleges, hogy a lencsét ne karcoljuk meg, illetve arra semmilyen szennyeződés ne kerüljön. Ellenkező esetben ugyanis a fotóminőséggel kapcsolatos problémák továbbra is fennálnak majd.

Pro tipp

  • A legtöbb esetben egy egyszerű újraszoftverezéssel javítható az iPhone 7 előlapi kamera cseréje.
  • A karc- és ütésálló iPhone 7 kijelzővédők képesek megóvni az előlapi kamerát az esetleges sérülésektől.

  • Szerelésnehézségi szint: 6/10