iPhone 7 hátlapi kamera csere
34.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 hátlapi kamera

Érdemes az elején leszögeznünk, hogy a kamera maga viszonylag ritkán hibásodik meg. Ha mégis előfordul, akkor általában szoftveres jellegű problémák okozzák a működés zavarát.Ha például azt tapasztalod, hogy az előlapi kameráról hátlapi kamerára való váltáskor az alkalmazás elsötétül, rosszabb esetben a teljes készülék lefagy, valószínűleg egy újraszoftverezéssel kiküszöbölhető a probléma.

Ha viszont foltos, homályos képet készít az eszköz, általában a kamera alapos tisztítása jelenti megoldást. Sajnos előfordulhat az is, hogy a meghibásodás kijavítása kizárólag az iPhone 7 kamera cseréjével oldható meg. Az ilyen jellegű munkafolyamatok szervizeinkben megközelítőleg 45 percet vesznek igénybe és egy forró kávé elfogyasztása közben az ügyféltérből figyelemmel követhetők.

Az iPhone 7 hátlapi kamera csere menete

A telefon alsó részén található biztonsági csavarok eltávolítását követően óvatosan szétválasztjuk az előlapot és a fémházat. Itt rendkívüli módon ügyelnünk kell arra, hogy egyetlen csatlakozónak sem szabad sérülnie, illetve a kijelző mentén fellelhető por- és cseppállóságot biztosító ragasztócsík is ép maradjon. Ha a kijelzőt elválasztottuk a paneltől, megkezdhetjük a kamera kiszerelését a házból.

Először óvatosan lecsatlakoztatjuk az alaplapról az alkatrész szalagkábelét, majd egy csipesz segítségével kiemeljük azt a házból. Behelyezzük az új, hibátlanul működő hátlapi kamerát a régi helyére. A készülék összeszerelését követően teszteljük az általunk beszerelt iPhone 7 kamerát, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a telefonon nem produkálja a korábbi hibajeleket - valamint újak sem tapasztalhatók.

Pro tipp

  • A feltűnően alacsony áron dolgozó, munkájukra garanciát nem vállaló szervizeket érdemes kerülnöd, hiszen az általuk elvégzett javítások sok esetben csalódást keltőek.
  • Megvédheted telefonodat és annak alkatrészeit is a környezeti hatásoktól, ha egy megfelelő, minőségi tokot vásárolsz mellé.

  • Szerviznehézségi szint: 6/10