iPhone 7 vibramotor csere
14.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 vibramotor

Az iPhone 7 vibramotorja különbözik a legtöbb okostelefonban található, hasonló funkcióval bíró alkatrésztől. Ameddig a régebbi Apple telefonok és Androidos készülékekben egy apróbb motor szolgáltatja a rezgést, addig a Taptic Engine-nek is nevezett négyszögletű perifériában egy rugós szerkezet.

Meghibásodása leginkább ütődésekhez köthető. Ilyenkor a készülék elveszíti a kapcsolatát az alaplappal, elmozdul, illetve megtörik. Meghibásodása együtt jár a vibráció közben gerjesztett hang megváltozásával, egy hibás alkatrész hangosabban rezeg. A készülék rezgőmotorját tapasztalt kollégáink hamar elvégzik, így a csere akár szervizünkben megvárható.

Az iPhone 7 vibramotor csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután melegítés alá vonjuk a kijelzőt, hogy a tapadását biztosító ragasztóanyag feloldjon és törésmentesen el tudjuk távolítani. Otthon nem ajánlott belekezdeni a cserébe, hiszen ismerni kell a pontos mozdulatait az alkatrész eltávolításának, különben eltörheted.

A kijelző leemelése után viszonylag egyszerűbb dolgunk van, a vibramotor eltávolításához már nem áll utunkban más alkatrész. Természetesen számos könnyen sérülő periféria helyezkedik el a vibramotor mellett, így érdemes minél vékonyabb eszközöket használni. Szervizünkben ezért kimondottan figyelünk arra, hogy csak okostelefonok szervizelésére alkalmas szerszámokkal dolgozzunk. Összeépítés után a készüléket leteszteljük.

Pro tipp

  • A szerviz során a kijelző pereme alatt húzódó vízzáró réteg elszakad. Kérd ennek pótlását, hogy a készüléked a szerviz után is cseppálló maradjon a kijelzője felől.
  • A vibaramotor meghibásodásának leggyakoribb oka az ütődésekhez köthető. Védd a készüléked egy megbízható iPhone 7 Spigen tokkal, hogy elkerüld a külső és belső meghibásodását.
  • Szerviznehézségi szint: