iPhone 8 akkumulátor csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 akkumulátor

Az iPhone 8 akkumulátora közel megegyező ideig képes ébren tartani a készüléket, mint az iPhone 7 készüléké. Ez azt jelenti, hogy intenzív használat mellett akár 12 órán keresztül is bírnia kell a telefonnak. Amennyiben ez az idő pár órára csökken, és a készülék egyéb hibajeleket is produkál (például váratlanul kikapcsol), az akkumulátorának cseréje szükséges.

Mivel a lítium-ion akkumulátor egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy hosszú használat során felpúposodhat, így érdemes mielőbb szervizünkbe hoznod a készüléked. A púpos akkumulátor felnyomhatja a kijelzőt is. Szervizünkben gyári minőségű alkatrészre cseréljük a régit.

Az iPhone 8 akkumulátor csere menete

Az akkumulátor a kijelző mögött helyezkedik el, így cseréjéhez nem szükséges a telefont elemeire bontanunk. Ennek ellenére a kijelzőt el kell távolítanunk, amihez kikapcsoljuk a készüléket, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát.

Koncentrált melegítés alá vonjuk a kijelző peremi részét, hogy a ragasztóanyag megolvadjon, és utána fel tudjuk pattintani a kijelzőt. Tapasztalt kollégáinknak ez a munkafolyamat nem jelent akadályt, azonban egy kevésbé hozzáértőnek igen. A kijelző szalagkábeleire nagyon kell figyelni, mivel könnyen elszakadhatnak. Élesebb tárggyal, vagy akár kisebb erőfeszítéssel is kárt tehetsz benne, így pontosan tisztában kell lenned azzal, hogy hol helyezkedik el.

Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, majd a hibás alkatrész eltávolítása következik. Összesen négy ragasztólapkával biztosítja az Apple az erőteljes tapadást, azokat előbb ki kell húzni alóla. Ha sikeresen eltávolítottuk, új akkumulátort ültetünk a régi helyére, majd feltöltjük és lemerítjük a készüléket, hogy megbizonyosodjunk az akkumulátor tökéletes működéséről.

Pro tipp

  • Az iPhone 8 intenzív használat mellett 12-13 órán keresztül képes működtetni a készüléket. Ha ennél többre vágysz, szerezd be üzletünkből a PureGear külső akkumulátorát, amivel akár megháromszorozhatod a készüléked üzemidejét.
  • A szerviz során a vízzáró réteg elszakad, azonban lehetőséged van a pótlását kérni.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10