iPhone 8 beszédhangszóró csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 beszédhangszóró

A beszédhangszóró lép működésbe a telefonhívások során. Meghibásodása esetén a beszélgetőpartneredet tompán, recsegve, vagy egyáltalán nem hallod. Érdemes kideríteni, hogy az alkatrészben, vagy a szolgáltatásban van-e a hiba, ezt könnyen megteheted. Hangosítsd ki a készüléked, és indíts úgy telefonhívást. Ha a hang kifogástalanul működik, akkor azonosítottad a problémát.

A beszédhangszóró minőségének romlása jó esetben orvosolható egy alapos tisztítással. A lerakódott porszemek gátolhatják a tiszta hang terjedését, sőt a membránon megtelepedett porosodás idővel nagyobb kárt is okozhat. Ha ütődések során elszakadt a membrán, vagy egyéb hibásodást szenvedett az alkatrész, cserélnünk kell. A szerviz nem vesz sok időt igénybe, helyben megvárható a munkafolyamat.

Az iPhone 8 beszédhangszóró csere menete

A készüléket áramtalanítjuk, majd az előlapját melegítés alá vonjuk. Ez azért szükségszerű, mivel az alatta található vízzáró réteg olyan erősen kapaszkodik a peremhez, hogy megolvasztása nélkül lehetetlen lenne eltávolítani a kijelzőt sérülés nélkül. Természetesen így is akad hibafaktor, az élesebb szerszámokkal egy tapasztalatlan kéz megkarcolhatja a készüléket és elszakíthatja a szalagkábeleket is.

A kijelző leválasztása után a csengő hangszóró eltávolítása a következő lépés. Csipesz segítségével leválasztjuk a csatlakozóját és kipattintjuk az alkatrészt, ügyelve arra, hogy a szorosan illeszkedő egyéb perifériák ne sérüljenek. Egy gyári minőségű, új beszédhangszórót építünk a helyére és összeszereljük a készüléket. A szerviz végén leteszteljük.

Pro tipp

  • Összeszerelés során pótolni tudjuk a vízzáró ragasztót. Mindenképpen ajánlott igénybe venni a lehetőséget, hogy a készüléked továbbra is cseppálló maradjon a kijelző pereme felől.
  • Üzletünkben kaphatók olyan víz- és porálló iPhone 8 tokok, amik teljesen körbeveszik a készüléked, ugyanakkor az ujjlenyomatodat átengedik.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10