iPhone 8 csengő hangszóró csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 csengő hangszóró

Az iPhone 8-ban két hangszóró található. A csengő hangszóró meghibásodása esetén tompán, recsegve vagy egyáltalán nem szól a készüléked. Indíts el egy telefonhívást, majd hangosítsd ki a készüléked. Ha kihangosítva tapasztalod a hibajeleket, de a füledhez emelve a beszédhangszórót használva nem, meggyőződtél a problémás alkatrészről.

Fontos kiemelni, hogy nem mindig kell cserélnünk az alkatrészt. Hosszabb használat során megragadhatnak az alkatrészen az apróbb porszemek, amelyek zavarhatják a tiszta hang terjedését. Mielőtt cserélnénk a csengő hangszórót ezt mindenképpen megvizsgáljuk, hiszen jobb esetben egy alapos tisztítással a végét vehetjük a problémának.

Az iPhone 8 csengő hangszóró csere menete

A csengő hangszóró a kijelző alatt helyezkedik el, ezért el kell távolítanunk a kijelzőt. Azért van szükség a melegítésre, mert az előlap pereme alatt vízzáró ragasztóréteg húzódik, ami megolvasztása nélkül eltörne a kijelző. Tapasztalt kollégáink, akik már ismerik a szerelés során előforduló nehézségeknek, gyorsan el tudják távolítani az alkatrészt, de aki nem rendelkezik kellő ismerettel, és például nem tudja, hogy pontosan miként helyezkednek el a szalagkábelek, könnyedén elvághat egyet. Ebben az esetben természetesen már a kijelzőt is cserélni kell, ami nagyobb többletköltséggel is jár.

Miután leszereltük a készülékről az említett alkatrészt, lecsatlakoztatjuk az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket, majd magát az alaplapot is kiemeljük. Ezután a csengő hangszóró tartócsavarjait, majd végül a hibás alkatrészt is eltávolítjuk és helyére illesztjük az újat. A szerviz végén egy alapos tesztet hajtunk végre.

Pro tipp

  • Nincs probléma a csengő hangszóróval, de te mégsem vagy elégedett a teljesítményével? A JBL hangszóróink elképesztő hangzásában nem fogsz csalódni.
  • A szerviz során elszakad a vízzáró réteg, kérd ennek pótlását, hogy a kijelző felől cseppálló maradjon a készülék.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10