iPhone 8 dock csatlakozó csere
24.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 dock csatlakozó

Az Apple nem engedelmeskedik a trendeknek, és ezzel együtt nem igazodik a világpiac diktálásához sem, így a 2017-es készülékeket sem ruházta fel USB-C csatlakozókkal, maradt a Lightning csatlakozóknál. Habár már a készülék rendelkezik vezeték nélküli töltés lehetőségével, egyelőre még sokkal gyakrabban helyezik a felhasználók töltkábelre, mint vezeték nélküli töltőegységre. Mivel gyakran használják ezt a perifériát, ezért meghibásodása is gyakorinak mondható.

Ha lassan tölt a készüléked, esetenként teljesen megáll a töltés, akkor szinte egyértelmű, hogy a dock csatlakozójával van baj. Ez lehet külső hibásodás, például porosodás következtében, de belülről, egy nagyobb esés hatására elszakadhatott a szalagkábele is. Pontosan a szervizünkben tudjuk majd ezt megállapítani a bevizsgálás során. A csere rövid időt vesz igénybe, akár egy forró kávé elfogyasztása mellett, helyben is megvárható.

Az iPhone 8 dock csatlakozó csere menete

Az iPhone 8 dock csatlakozójának eltávolításához sok alkatrészt ki kell szerelnünk a készülékből, így a nehezebb munkafolyamatink közé soroljuk. Mivel összeszerelés során mindent pontosan kell visszaszerelni, így csak akkor ajánlott belevágnod, ha tökéletesen és magabiztosan ismered az iPhone 8 belsejét, a legkisebb csavarig lebontva.

A kijelzőt eltávolítjuk, majd a szalagkábeleket lecsatlakoztatjuk az alaplapról. Ezután eltávolítjuk az akkumulátort, amit négy darab ragasztólapka tart, ezeket egyesével kell kihúznunk alóla. Az akkumulátor után az alaplapot, majd csengőhangszórót, vibramotort is kiemeljük, végül a dock csatlakozót.

Pro tipp