iPhone 8 előlapi kamera csere
21.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 előlapi kamera

A szelfizés korszakában élünk. Ezt mutatja az a tény, hogy a legtöbb gyártó legalább ugyanakkora hangsúlyt fektet az előlapi kamerák fejlesztésére, mint a hátlapi kamerákra. Az Apple sem tesz másként, az iPhone 8-ban 7 megapixeles, rendkívül jó minőségű kamera került, amellyel élvezet szelfiket készíteni.

Az élményt elronthatja, ha meghibásodik a kamera és zavaró hibajeleket mutat. Ilyen hibajel lehet, a fent említett életlen képek, de előfordulhat az is, hogy a felvételek élesek maradnak, ugyanakkor foltozódás borítja őket. Bizonyos esetekben elég egy alapos tisztítás a probléma megoldására, de az is megtörténhet, hogy a komplett kamerát cserélni kell.

Az iPhone 8 előlapi kamera csere menete

Az iPhone 8 előlapi kamera a készülék kijelzője alatt található, az alaplap és akkumulátor felett. Eltávolítása nem igényel sok időt egy tapasztalt szerviztechnikusnak, ráadásul kockázatmentesen elvégezhető. A készülék kijelzőjét melegítés alá vonjuk, majd ha megolvadt az alatta található ragasztó, pengetőkkel elválasztjuk a peremtől. Alatta több szalagkábel is húzódik, ha ismerjük a pontos helyüket kizárt, hogy elvágjuk őket, azonban ha nem ismerjük, könnyen kárt tehetünk bennük.

Az előlaptól megszabadulva, elénk tárul az előlapi kamera, amelyet lecsatlakoztatunk, majd csipesszel kiemelünk. Egy új, gyári minőségű előlapi kamerával pótoljuk, végül összeépítjük a készüléket.

Pro tipp