iPhone 8 hangerő és bekapcsoló szalagkábel csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 hangerő és bekapcsoló szalagkábel

Az Apple egy szalagkábelre építette a hangerő és bekapcsoló gombokat. Ez azt jelenti, hogyha ezen alkatrészek erős nyomására sem reagál a készülék, egyben szükséges őket cserélnünk. Kívülről, azaz szabad szemmel is láthatóan sérülhetnek a gombok egy-egy erősebb ütődés hatására. Ilyenkor betörnek, horzsolódnak, vagy épp besüllyednek. Nyomásukkor erősen kattogó hangot hallatnak, deformációjuk egyértelműsíti a problémát.

A szalagkábel, ami a gombok és alaplap közötti információcserét szolgáltatja, könnyen sérülő alkatrész. Szabad szemmel nem látható, de ejtésekkor a szalagkábel elszakadhat, ilyenkor egyik gomb sem érzékel. Cseréjét tapasztalt szerviztechnikusaink gyors, és megbízható munkával végzik el.

Az iPhone 8 hangerő és bekapcsoló szalagkábel csere menete

Az iPhone 8 hangerő és bekapcsoló szalagkábele viszonylag nehezen elérhető helyen található, így a munkafolyamat nem sorolható az egyszerűbb feladatok közé. Eltávolításához a kijelző felől közelítjük meg a készüléket, melegítéssel megolvasztjuk az alatta található ragasztóanyagot, majd pengetők segítéségével elválasztjuk azt a kerettől. Több ügyfelünk otthon próbálkozott saját kezűleg a szervizzel. Mondanunk sem kell, a csere folytán eltörték a készülék kijelzőjét, így annak cseréjét is végre kellett hajtanunk, ami jelentős felárral történik.

Több belső perifériát is el kell távolítanunk, hogy cserélni tudjuk a meghibásodott alkatrészt. A teljesség igénye nélkül ki kell emelnünk az akkumulátort, alaplapot, kamerákat, hangszórót, mikrofont és a hozzájuk kapcsolódó egyéb alkatrészeket. Miután teljesen lecsupaszítottuk a készüléket cserélhetjük a szalagkábelt. Az összeépítés során figyelmesen járunk el, hogy a legkisebb csavarok is pontosan a helyükre kerüljenek.

Pro tipp

  • A szerviz során a vízzáró réteg elszakad. Kérd a pótlását, hogy továbbra is cseppálló maradjon a készüléked a kijelző felől.
  • Az oldali gombok épségének megőrzése nem jelent akadályt, ha olyan tokot választasz a készülékedre, ami a gombok felett is végighúzódik. A Spigen szilikon iPhone 8 tokja erre tökéletes lehetőséget nyújt.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10