iPhone 8 hátlap csere
21.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 hátlap

2017-ben az Apple a legújabb készülékeit már üvegborítású hátlappal látta el. Ennek eredményeképpen a készülékek sokkal inkább prémium érzetet sugallnak.

Habár fontos a külső megjelenés, nem szabad elfelejtkezni az üvegborítású hátlap rengeteg hátrányáról sem. Elsősorban az üveg hátlap nagyon könnyen karcolódik, akár a zsebedben is. Könnyen előfordulhat, hogy még épségben raktad be a készüléked a zsebedbe, de már karcosan veszed ki belőle. Másodsorban az üvegborítású hátlap kevésbé biztonságos, könnyen kicsúszik a kezedből. Séta közben, ha véletlenül meglöknek, egy pillanat alatt több tízezer forintos kár keletkezhet a készülékedben. Szervizünkben rövid időn belül vállaljuk az iPhone 8 hátlapjának cseréjét. A munkafolyamat végeztével a készüléket eredeti szépségében juttatjuk vissza hozzád.

Az iPhone 8 hátlap csere menete

Az iPhone 8 hátlap cseréje rendkívül összetett munkafolyamat, így otthon, illetve kevés tapasztalattal semmiképpen sem ajánlott belevágni. Mivel az Apple a hátlapra építette a belső alkatrészeket, így teljesen szét kell bontani azt, majd újfent összeszerelni. Fontos, hogy mindent a pontos helyére illesszünk vissza, mivel a legkisebb hiba is komoly problémákat vonzhat magával.

A kijelzőt melegítjük, majd óvatosan eltávolítjuk. Ezután a szalagkábeleket és csatlakozókat leválasztjuk az alaplapról, apróbb csipeszt használva, hogy az alaplapi lábakat ne sértsük fel közben. Ezután eltávolítjuk az akkumulátort, majd a felette található kamerákat, mikrofont is, ezt követően pedig az alaplaptól, csengő hangszórótól, és vibramotortól is megszabadítjuk a készüléket. A vezeték nélküli töltőtekercs leválasztása után elválasztjuk a háztól a hátlapot és elvégezzük utóbbi cseréjét. Visszaépítés során mindent milliméter pontosan a helyére illesztünk, majd a vevő kérésére pótoljuk a szerviz során elvált vízzáró réteget. A szerviz végén egy alapos teszt vár a készülékre.

Pro tipp

  • Ha deformálódott a készülék, és a hátlapja nem tört, nem karcolódott, elég az iPhone 8 házát cserélni.
  • Rendkívül bonyolult és összetett munkafolyamat lévén, érdemes megválogatni a különböző szervizeket, ahova beadod a készüléked.
  • A készüléked hátlapjának megvédésére legegyszerűbben egy ütésálló iPhone 8 tokkal van lehetőséged.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10