iPhone 8 vibramotor csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 vibramotor

Az iPhone 8 vibramotorja némiképpen eltér a többi gyártó által használt vibramotoroktól, mivel ez az alkatrész rugós szerkezeten alapszik. Ezért is lehet, hogy az iPhone sokkal irányítottabban képes átadni a rezgést mint a többi telefon.

Az Taptic Engine-nek is nevezett alkatrész meghibásodására akkor gyanakodhatsz, hogyha a készülék tompábban, vagy egyáltalán nem rezeg. Érdekesség, hogy a rezgőmotor hibásodása során annak hangja is megváltozik, tehát ez is utalhat az alkatrész problémájára. Szervizünkben rövid időn belül cseréljük gyári minőségű alkatrészre a régit.

Az iPhone 8 vibramotor csere menete

A vibramotor cseréjéhez kikapcsoljuk a készüléket, majd eltávolítjuk a SIM-kártyát. A kijelzőt melegítőpadra helyezzük, ami egyenletesen felmelegíti addig, ameddig az alatta található ragasztóréteg felold. A kijelző könnyen törik, az otthoni szervizelés során az eltávolításáig sem jutnak el a felhasználók. Tapasztalatból mondhatjuk, leggyakrabban annál a pontnál adják fel a próbálkozást, amikor megtörik a kijelző.

Miután oldalra billentettük az előlapot, lecsatlakoztatjuk az alaplaphoz tartozó szalagkábeleket, áramtalanítva ezzel a készüléket. A vibramotor az akkumulátor alatt található, amit négy ragasztó tart a helyén. Következő lépésben a dock csatlakozót és vibramotort takaró panelt lecsavarozzuk és kiemeljük a rezgőmotort. Az új Taptic Engine beépítése után összeépítjük a készüléket, figyelve arra, hogy a legapróbb részletekig, mindent milliméter pontosan építsünk vissza.

Pro tipp

  • A szevriz során a kijelző alatt húzódó vízzáró réteg elszakad. Ennek pótlására van lehetőség, ha kéred a szerviz során.
  • A vibramotornak leggyakrabban külső ütődések hatására sérül. Egy ütésálló iPhone 8 tokot használva csökkentheted az esélyét a hibásodásnak.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10