iPhone 8 ház csere
59.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 ház

Az iPhone 8 üvegborítású hátlapot kapott, legutoljára az iPhone 4s-nél találkoztunk ilyen megoldással. Az üveg hátlap még inkább prémium érzetet sugall, egyszóval illik az Apple esszenciájához. Egy átlagfelhasználó szempontjából nem szembetűnő, ugyanakkor szervizesként hasonlóan nagy változás, hogy az Apple külön építette a hátlapot a háztól. Ennek vonzata, hogy külön-külön is cserélhetők az alkatrészek.

Az üvegborítású hátlap nagy hátránya a viszonylag könnyen karcolódik és törik. Habár a gyártó ígérete szerint minden eddiginél erősebb borítást kapunk, a tapasztalat azt mutatja, hogy ez az alkatrész sem kikezdhetetlen. A nagyobb ütődések során deformálódik a ház, ami komoly veszélyt jelent a belső alkatrészekre nézve. Cseréje tehát egyértelműen ajánlott. Habár a munkafolyamat hosszabb időt igényel, szervizünkben nagy szakértelemmel és gyári minőségű alkatrésszel pótoljuk a régit.

Az iPhone 8 ház csere menete

Otthon egyáltalán nem ajánlott elvégezni a cserét, mivel sok időt, még több koncentrációt és szakértelmet igényel. A készüléket kikapcsoljuk, eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, majd melegítőpadra helyezve melegítjük. Ha feloldott a vízzáró ragasztó, pengetőkkel elválasztjuk a peremtől, majd óvatosan oldalra döntjük és lecsatlakoztatjuk a kábeleket az alaplapról. Egyszerűnek tűnik a munkafolyamat, ugyanakkor rengeteg buktatója van. A kijelző könnyedén törik, az alatta húzódó szalagkábelek érzékenyek, a legkisebb vágás is a kijelző cseréjével jár, emellett figyelni kell a belső alkatrészek épségben tartására is.

A kijelző eltávolítása után minden perifériát eltávolítunk a készülékből. Egyesével, lépésről-lépésre kiemeljük az akkumulátort, hangszórókat, mikrofonokat, vibramotort, alaplapot és a további alkatrészeket. Amikor teljesen lecsupaszítottuk a készüléket, a háztól elválasztjuk a hátlapot. Ez rendkívül nehéz folyamat, figyelni kell, hogy a hátlap ne törjön, ugyanakkor erővel kell dolgozni, hogy elváljon a háztól. Ha sikerrel jártunk az új házba illesztjük a hátlapot, és visszaszereljük az alkatrészeket a telefonba. Minden egyes csavarnak pontos helye van, így csak annak érdemes belevágni, aki a készülék minden négyzetmilliméterét ismeri.

Pro tipp

  • A szerviz során a vízzáró réteg elszakad. Kérd a pótlását, így a készüléked továbbra is cseppálló marad a kijelző felől.
  • A ház megvédésére legjobb lehetőséged, ha beszerzed az UAG ütésálló iPhone 8 tokját.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10