iPhone 8 Plus akkumulátor csere
24.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 Plus akkumulátor

Az iPhone 8 Plus méretéhez hűen nagyobb akkumulátort kapott, mint a legtöbb Apple okostelefon. Az Apple honlapján azt olvashatjuk, hogy az iPhone 8 Plus üzemideje közel hasonló az iPhone 7 Plus-hoz. Ez azt jelenti, hogy intenzív használat mellett 12-13 órán keresztül kell ébren maradnia a készülékednek.

Ha ennél kevesebb idő alatt lemerül, az azt is jelentheti, hogy az akkumulátor élettartama lejárt (ez körülbelül 500 feltöltés után következik be), vagy meghibásodott. A lítium-ion akkumulátorok felpúposodhatnak, amik negatív hatással lehetnek az iPhone 8 Plus belső alkatrészeire. Ezért érdemes hamar ellátogatnod szervizünkbe, hogy gyári minőségű alkatrészre cseréljük a régit.

Az iPhone 8 Plus akkumulátor csere menete

Ahhoz, hogy újfent 13-14 óra üzemidővel rendelkezzen a készüléked, az akkumulátorát kell cserélnünk. Szerencsére nem nehéz elérni az alkatrészt "csak" a kijelzőt kell előtte eltávolítani, így a szervizzel is gyorsan végezni tudunk. Természetesen ez az állítás tapasztalt kollégáinkra igaz, akik már több száz készüléket szétszereltek. Egy kezdő, kellő tapasztalattal nem rendelkező felhasználónak nem érdemes belevágnia, hiszen több kárt tehet a készülékében a csere során, ami további anyagi károkba kerülhet.

A kijelzőt melegítjük, aminek hatására az alatta található vízzáró réteg megolvad, ezután lehet eltávolítani törés nélkül. Az akkumulátort négy ragasztólapka rögzíti erősen a hátlaphoz, amiket egyesével ki kell húznunk alóla, ez erőteljes mozdulatokat igényel. Az új akkumulátort a helyére illesztve visszaépítjük a kijelzőt. Mivel a perem alatti vízzáró réteg elszakad, ezért kérheted annak pótlását.

Pro tipp

  • Az iPhone 8 Plus akkumulátor helyes és megbízható működését befolyásolhatják a kívülről érkező nagyobb erőhatások. Ezeknek erejét csökkentheted, ha beszerzel egy ütésálló iPhone 8 Plus tokot.
  • Az iPhone 8 Plus üzemideje véges. Ha nem vagy vele elégedett, akár a háromszorosára is növelheted a PureGear külső akkumulátorának segítségével.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10