iPhone 8 Plus beszédhangszóró csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 Plus beszédhangszóró

A készülékben elhelyezett két hangszóró közül a beszédhangszóró felel a telefonhívások során megszólaltatott hangokért. Érdemes tesztelned a készüléket, hogy pontosan megállapítsd a hiba forrását. Indíts telefonhívást, majd hangosítsd ki a készüléked. Ha kihangosítva megfelel az elvárt minőségnek a hangzás, egyértelműsítetted a problémát, a beszédhangszóróval van baj.

Vedd figyelembe, hogy nem minden esetben szükséges cserélni az alkatrészt. Gyakorinak mondható eset, hogy hosszas használat során az apróbb porszemek megtelepednek a membránon, ami torzítja a hangot, ezért hallhatod recsegősebbnek. A másik lehetőség, ha a porszemek a hangszóró nyílásában ragadnak meg, így gátat szabva a tiszta hangoknak. Rosszabb esetben a hangszóró olyannyira megsérül, hogy nem képes hangot szolgáltatni, ezért cserélnünk kell az alkatrészt. Kollégáink rövid időn belül cseréljük a beszédhangszórót, ami szervizünkben akár megvárható.

Az iPhone 8 Plus beszédhangszóró csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk a kijelzőjét. Ha melegítés nélkül próbáljuk elválasztani a peremtől, a kijelző eltörik a szerelés közben. Melegítőpadra helyezzük, majd ha az alatta található ragasztóanyag feloldott, eltávolíthatjuk a kijelzőt. Tapasztalt kollégáinknak ez egy egyszerűbb munkafolyamat, hiszen már több 100 iPhone kijelzőjét távolították el, így ismerik a különböző alkatrészek pontos elhelyezkedését. Otthon elvégezni a szervizt nem szerencsés, hiszen a kijelző leszerelése során elvághatod a szalagkábeleket, amelyek nem cserélhetők, ezért az egész kijelző cseréje válik esedékessé.

A csengőhangszóró a készülék felső részén található, a kijelző eltávolítása után rögtön a szemünk elé tárul. Vékony csipesszel leválasztjuk a csengőhangszóró csatlakozóját, majd magát az alkatrészt is kiemeljük, és helyére egy új gyári minőséggel megegyezőt illesztünk. Ezután a készülék összeszerelése történik, végül a tesztelése.

Pro tipp

  • A kijelző eltávolítása során a vízzáró réteg elszakad, így a készülék elveszíti cseppállóságát. Ennek pótlását lehetőségedben áll kérni.
  • A csengőhangszóró meghibásodásának leggyakoribb oka, ha a készüléket külső erőhatás éri. Egy megbízható ütésálló iPhone 8 Plus tokkal ennek lehetőségét szinte a nullára csökkentheted.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10