iPhone 8 Plus dock csatlakozó csere
24.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 Plus dock csatlakozó

Az iPhone 8 Plus a dock csatlakozójának segítségével veszi fel egyenletesen és biztonságosan a töltést. Ha az alkatrész meghibásodik, előfordulhat, hogy egyáltalán nem tölt majd a készüléked. Mivel a dock csatlakozó szalagkábele rendkívül vékony alkatrész, ezért könnyen sérül. Több esetben kívülről nem látható a probléma, de kikövetkeztethető az alkatrész hibája.

A dock csatlakozó sérülhet ütődések hatására, ilyenkor a fent említett szalagkábel megszakad és elveszíti az érintkezést a készülék alaplapjával, illetve akkumulátorával. Ebben az esetben cserélnünk kell az iPhone 8 Plus dock csatlakozóját. Zavaró, de sokkal szerencsésebb eset, ha apróbb porszemek rekedtek meg a dock csatlakozó nyílásában, és a koszolódás zavarja az érintkezést a Lightning kábel és telefon között. Mivel ilyen esetben egy alapos tisztítás is megoldhatja a problémát, nem szükséges feltétlenül szétszerelnünk a készüléket.

Az iPhone 8 Plus dock csatlakozó csere menete

Azonban, ha a tisztítás nem segít és továbbra sem tölt a telefon, egy új, gyári minőségű alkatrészt illeszteni a helyébe. Az iPhone 8 Plus dock csatlakozója cseréjéhez sajnos sok belső perifériát el kell távolítanunk, ezért a csere bonyolultabb és több időt vesz igénybe, mint például az akkumulátor cseréje.

A készüléket melegítőpadra helyezzük addig, ameddig a ragasztóanyag felold, majd óvatos mozdulatokkal lepattintjuk a készülék vázáról. A kijelző eltávolítása során a vízzáró réteg elszakad, ajánlott ennek pótlását kérned. Ezután a különböző csatlakozókat lecsatlakoztatjuk az alaplapról, és kiemeljük a dock csatlakozót fedő belső alkatrészeket. Az akkumulátor, alaplap, csengő hangszóró, vibramotor kiszerelése során észben kell tartani azok pontos helyét, mivel összeszereléskor tökéletesen megegyező helyzetben kell őket visszaültetni. A dock csatlakozó cseréjét csak azoknak ajánljuk, akik pontosan ismerik a készülék belső felépítését, különben komoly károkat is okozhatnak a készülékben.

Pro tipp

  • Előfordulhat, hogy a Lightning kábel megtört, az kívülről mégsem mutat sérülést. Érdemes tehát minden esetben egy másik kábellel is megpróbálni a töltést. Ha azzal működik, jó hír, csak egy új töltőkábelt kell beszerezned. Mi a gyári Apple Lightning kábelét javasoljuk.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10