iPhone 8 Plus hangerő és bekapcsoló szalagkábel csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 Plus hangerő és bekapcsoló szalagkábel

Az Apple az iPhone 8 Plus oldalgombjait egy szalagkábelre építette. Ez azt jelenti, hogyha bármelyik gomb elromlik, mindegyiket cserélnünk kell. Külső sérülések hatására a gombok horzsolódhatnak, de akár be is törhetnek, ilyenkor szabad szemmel látható a probléma.

Kívülről nem látható, ugyanakkor hasonlóan súlyos probléma, ha maga a szalagkábel szakadt meg. Ilyenkor a teljesen normális állapotú gombok egyike sem reagál a nyomásra. Szervizünkben tapasztalt kollégáink megbízható munkával javítják a készüléket.

Az iPhone 8 Plus hangerő és bekapcsoló szalagkábel csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. A kijelző eltávolítása során melegítőpadra helyezzük a telefont, majd várunk a ragasztóanyag megolvadásáig. Ha elérte a kellő hőmérsékletet, eltávolíthatóvá válik a kijelző, törés és repedés veszélye nélkül. Ehhez azonban célszerszám szükséges, az otthoni szerviz nem javallott, a tapasztalat azt mutatja, ezek többsége nem végződik pozitív eredménnyel.

A kijelző eltávolítása után a belső alkatrészek és perifériák leválasztása és kiemelése következik. Elsőként az akkumulátort távolítjuk el, majd a kamerákat, mikrofont, hangszórót és az alaplapot. Ezután szabaddá válik a hangerő és bekapcsoló szalagkábel, amit újra cserélünk. Összeépítés során különös figyelemmel kell eljárni, hogy minden alkatrész a megfelelő pozícióban, milliméter pontosan kerüljön vissza.

Pro tipp

  • Az oldalgombok megvédésére szerencsére több lehetőséged is van. A legkézenfekvőbb egy olyan tokot választani, ami takarja őket. A Spigen szilikon iPhone 8 Plus tok ideális választás lehet.
  • A szerviz során a vízzáró réteg elszakad. Kérd ennek pótlását, hogy készüléked továbbra is cseppálló maradjon a kijelzője felől.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10