iPhone 8 Plus hátlap csere
29.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 Plus hátlap

Az Apple szakított a hagyománnyal, és a 2017-ben megjelentetett telefonjait újra üvegborítású hátlappal látta el. Ebből kifolyólag a készülékek még szebbek lettek, és sokkal inkább illenek az Apple által képviselt eleganciához. Ahogy tapasztalhatod is, sajnos az üvegborítású hátlapnak több negatív tulajdonsága van, mint pozitív.

Egyrészt a hátlap miatt a készülék könnyebben csúszik, ami az iPhone 8 Plus esetében csúcsosodik ki igazán, hiszen az egyik legnagyobb iPhone-ról beszélünk. Emellett karcolódásra is hajlamos a hátlap, ami az üvegborítás miatt kirívóan meglátszik. Ha eltört az iPhone 8 Plus hátlapja, hozd el szervizünkbe készüléked és gyári minőségű hátlappal pótoljuk, hogy újra az eredeti megjelenésében pompázzon a telefonod.

Az iPhone 8 Plus hátlap csere menete

Az iPhone 8 Plus hátlapi törése esetén fel kell készülnöd arra, hogy a cseréje a legnehezebb munkafolyamatok közé tartozik. Ennek ellenére, jó eséllyel egy délelőtt alatt végzünk vele. Miért olyan nehéz? Az Apple a hátlapra építette fel az alkatrészeket, így cseréjéhez szó szerint darabjaira kell bontanunk. Ebből kifolyólag otthon semmiképpen sem ajánljuk a cseréjét. Összeépítés során minden egyes külön alkatrészt pontosan a helyére kell illesztetnünk, így tisztában kell lenni az alkatrészek pontos elhelyezkedésével is. Ha két kisebb csavart felcserélsz, máris visszafordíthatatlan károkat okozhattál.

A kijelző eltávolítását követően tárulnak elénk a belső alkatrészek. Ezeket egyesével sorjában kell eltávolítanunk, kezdődően az akkumulátorral, majd az iPhone 8 Plus perifériáival, mint a kamerák, hangszórók, mikrofonok, vibramotor és természetesen nem elfelejtkezve az alaplapról sem. Legutolsó lépésben a vezeték nélküli töltőtekercs kerül eltávolításra, végül a házat szétválasztjuk a hátlaptól, majd a házba az új gyári minőségű hátlapot illesztjük vissza. Összeépítés során hatványozottan figyelünk az alkatrészek pontos visszaillesztésére, végül leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Ha a hátlap nem tört el, hanem a ház deformálódott, elég az iPhone 8 Plus házát cserélni.
  • Nem kérdés, hogy az telefon hátlapi karcolódását egy megbízható minőségű tokkal tudod elkerülni. Erre a célra mi a Spigen szilikon iPhone 8 Plus tokot javasoljuk.
  • A szerviz során a kijelző pereme alatt található vízzáró ragasztó elszakad. Kérd a pótlását, hogy a készüléked továbbra is cseppálló maradjon a kijelző pereme felől.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10