iPhone 8 Plus vezeték nélküli töltőtekercs (Qi) csere
29.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 Plus vezeték nélküli töltőtekercs (Qi)

Az iPhone 8 Plus az elsők között kapta meg az Apple-től a vezeték nélküli töltés lehetőségét. A cég iránya egyértelmű, el szeretné mozdítani a vásárlókat egy kábelmentes világ felé, aminek első lépése a készülékbe épített vezeték nélkül töltőtekercs.

Meghibásodását könnyű észrevenni, ha a készüléket töltőpadra helyezve nem veszi fel a töltést, egyértelműsíthető a probléma. A cseréje bonyolult, hiszen az iPhone 8 házába van építve, így az egész készüléket szét kell bontani, majd újra felépíteni. Tapasztalt kollégáink terheltségtől függően rövid időn belül, megbízható munkával végzik el a töltőtekercs cseréjét.

Az iPhone 8 Plus vezeték nélküli töltőtekercs (Qi) csere menete

Ahogy említettük a csere rendkívül nehéz folyamat, ami komoly tapasztalatot és szaktudást igényel. Otthon semmiképpen sem ajánlott belefogni! A készüléket kikapcsoljuk, koncentrált melegítés alá vonjuk a kijelzőt, majd leválasztjuk. A szükséges csatlakozókat lecsatlakoztatva, teljesen elválasztjuk a telefontól, ezután kezdődhet a perifériák eltávolítása.

A hangszórókat, mikrofonokat, kamerákat, akkumulátort, alaplapot és számos egyéb alkatrészt eltávolítva jutunk el a töltőtekercsig. Amint kipattintottuk a házból, újjal pótoljuk. A készülék összeszerelése nagyobb feladvány mint a szétszerelése, hiszen a legapróbb csavarig, mindent tökéletesen a helyére kell visszaépíteni. A szerviz végén teszteljük az újjá varázsolt iPhone  8 Plust.

Pro tipp

  • Habár az Apple-től beszerezhetsz vezeték nélküli töltőt, tudnod kell, hogy a készüléked más márkák kiegészítőivel is tökéletesen működik. Az üzleteinkben is kapható Samsung vezeték nélküli töltő jó választás, ha megbízható töltőt keresel.
  • Nagyobb ütődésekhez, koppanásokhoz is köthető a töltőtekercs meghibásodása. Ennek valószínűségét a nullával teheted egyenlővé, egy megbízható védelmet nyújtó UAG törésálló iPhone 8 Plus tok használatával.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10