iPhone 8 Plus vibramotor csere
27.990,- Ft

A cserélendő iPhone 8 Plus vibramotor

A Taptic Engine néven emlegetett vibramotor, a készülék alsó részén helyezkedik el. Meghibásodása esetén a rugó elmozdulhat, ilyenkor tompábban, akadozva, vagy egyáltalán nem rezeg. A rezgőmotor meghibásodását jelezheti a megszokottól eltérő alapzaj is, amit rezgés közben produkál a készülék.

Ha egyáltalán nem rezeg a telefon, érdemes az operációs rendszerét is átfutni, hátha csak egy rossz beállítás az oka, és megkíméled magad egy szervizünkbe való felesleges utazástól. A Taptic Engine hibásodása leginkább ejtésekhez, ütődésekhez köthető. Kikövetkeztethető, hogy egy megbízható iPhone 8 Plus ütésálló tokkal a minimálisra csökkentheted ennek veszélyét. A vibramotor cseréjét szervizünkben gyorsan, rövid időn belül elvégezzünk.

Az iPhone 8 Plus vibramotor csere menete

A készüléket kikapcsoljuk és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Az Apple a különböző belső perifériákat a hátlaphoz rögzíti, így a készülék kijelzőjét eltávolítva kell cserélnünk a hibás alkatrészt. Ez szervizesként sokkal szerencsétlenebb megoldás, hiszen a kijelző jóval könnyebben sérül és törik, mint a készülék háza.

Az előlap pereme alatt húzódó ragasztóréteget meg kell olvasztanunk, majd vékony tárgyakkal aláékelve, elválasztani a váztól. Miután eltávolítottuk, lecsatlakoztatjuk az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket, a szükséges belső perifériákat eltávolítjuk, végül cseréljük a meghibásodott Taptic Engine-t. Összeszerelés során különös figyelmet igényel, hogy a legkisebb alkatrészig mindent milliméter pontosan helyezzünk vissza, hiszen egy hajszálnyi változtatás is a komolyabb károkat okozhat a készülékben.

Pro tipp

  • Az internetről alkatrészeket érdemes kellő fenntartással kezelni. Olcsóbbak, mint a hivatalos és megbízható szervizekben elérhető perifériák, ugyanakkor rendszerint a minőségük egyáltalán nem éri el az Apple-től elvárt szintet.
  • A kijelző eltávolítása során a vízzáró réteg elszakad. Ha továbbra is szeretnéd, hogy a készüléked a kijelzője felől cseppálló legyen, kérd ennek pótlását.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10