iPhone SE javítás

iPhone SE kijelző csere
iPhone SE kijelző csere

Sokan bizonyára örömmel fogadták a bejelentést, hogy az iPhone SE megörökölte az 5s által már jól ismert klasszikus dizájnt, és 4 hüvelykes kijelzőt. A kisebb méret megkönnyíti a telefon használatát, hiszen egy kézzel is bárki könnyedén elnavigál az érintőképernyőn. Ez pedig a telefon leejtésének kockázatát is csökkenti.

iPhone SE akkumulátor csere
iPhone SE akkumulátor csere

Az iPhone SE akkumulátora 14 órás beszélgetési időt, 13 órás böngészési lehetőséget Wi-Fi használattal és 50 órás zenehallgatást biztosít. Viszont számolnunk kell azzal, hogy a várakozásaink esetleg majd nem felelnek meg a realitásnak, előfordulhat az is, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik az iPhone SE akkumulátor cseréje.

iPhone SE beszéd hangszóró csere
iPhone SE beszéd hangszóró csere

Ha telefonbeszélgetés közben csak halkan, illetve recsegve hallod beszédpartnered, nagy valószínűséggel az iPhone SE beszéd hangszórója hibásodott meg. Nem kell azonban megijedni, hiszen a probléma számos esetben egy alapos tisztítással javítható, nem szükséges a teljes alkatrész cseréje.

iPhone SE dock csatlakozó csere
iPhone SE dock csatlakozó csere

Ha azt tapasztaljuk, hogy készülékünk nem szinkronizálható a számítógéppel vagy laptoppal, akkor ez az iPhone SE dock csatlakozójának meghibásodására utal, és ilyenkor a telefontöltési funkciók sem működnek tökéletesen. Az ilyen jellegű hibajeleket legtöbbször egy beázást követő oxidáció okozza.

iPhone SE csengő hangszóró csere
iPhone SE csengő hangszóró csere

A hangszóró a dock-csatlakozótól kapja a jelet, ezért ha a dock-csatlakozó nem működik megfelelően, könnyen előfordulhat, hogy ez az iPhone SE csengő hangszóró teljesítményét is befolyásolja. Az ilyen jellegű meghibásodásokra sok esetben egy alapos tisztítás is megoldást jelenthet, azonban bizonyos esetekben elkerülhető az iPhone SE hangszóró cseréje.

iPhone SE töltő IC csere
iPhone SE töltő IC csere

Az iPhone SE töltésért felelős integrált áramköre általában beázás vagy komolyabb fizikai behatás következtében hibásodik meg. Ilyenkor azt tapasztalhatod, hogy a készüléked nem tölt még akkor sem, ha csatlakoztatva van a hálózati adapterre. A töltő IC cseréjével azonban megoldható ez a probléma.

iPhone SE előlapi kamera csere
iPhone SE előlapi kamera csere

Az iPhone SE előlapi kamerájával lehetőségünk nyílik a tökéletes szelfik és csoportképek készítésére. Azonban ha színfoltos képekkel, vagy nem működő vakuval találkozunk, akkor az alkatrész meghibásodására gyanakodhatunk.

iPhone SE hátlap csere
iPhone SE hátlap csere

Az iPhone SE kifinomult megjelenését az elegáns kivitelezésű hátlapoknak köszönheti, melyek ezüst, arany, asztroszürke és rózsakvarc színekben kaphatóak. Az iPhone SE hátlapja a telefon éke, ezért nem árt, ha külön figyelmet fordítunk a védelmére. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a készülék védelmét szolgáló kiegészítők használatának fontosságát.

iPhone SE hátlapi kamera csere
iPhone SE hátlapi kamera csere

Előfordulhat, hogy homályos, silány képminőséget tapasztalsz egy-egy elkészített fotón. Amennyiben nem a beállításokban van a hiba, valószínűleg az iPhone SE hátlapi kamerájába szorult szennyeződés, vagy az alkatrész meghibásodása. Szervizeinkben gyorsan és hatékonyan orvosoljuk a problémát.

iPhone SE home gomb csere
iPhone SE home gomb csere

A meghibásodott iPhone SE home gomb javítási folyamata lényegében ugyanaz, mint az 5s esetében volt, hiszen az ujjlenyomat olvasó Touch ID funkció már az elődnél is megjelent. Mivel gyakorlatilag ugyanarról a gombról beszélünk, ezért a tipikus hibajelek is sokban hasonlóak.

iPhone SE vibramotor csere
iPhone SE vibramotor csere

Igen kevés esetben fordul elő, hogy az iPhone SE rezgőmotorja önmagában meghibásodik. Ha a készülék bejövő híváskor vagy értesítés esetén nem rezeg, érdemes a készülék beállításaiban körülnézni. Ha azonban az alkatrész kiégett vagy megsérült, minden bizonnyal az iPhone SE rezgőmotor cseréje válik szükségessé.

iPhone SE Wi-Fi antenna csere
iPhone SE Wi-Fi antenna csere

Az iPhone SE Wifi antenna a felelős azért, hogy a készülék megtalálja az összes, környezetében észlelhető vezeték nélküli hálózatot, valamint biztosítja a jelerősséget, és azt, hogy ne dobáljon le a hálózatról, ha egyszer már megtalálta.

iPhone SE audio IC csere
iPhone SE audio IC csere

Az iPhone SE audio IC javítása vagy cseréje akkor válik feltétlen szükségessé, ha telefonbeszélgetés során nem hallod a beszédpartnered, illetve ő nem hall téged. Ez a hibajel azonban sűrűn összetéveszthető az iPhone SE hangszóró meghibásodásával, ezért érdemes szakértőkre bízni a bevizsgálást.

iPhone SE bekapcsoló flex csere
iPhone SE bekapcsoló flex csere

Ha azt veszed észre, hogy az iPhone SE bekapcsológombja mozog, nem áll stabilan a helyén, illetve nyomásra nem - vagy nem megfelelően - reagál, egészen valószínű, hogy a bekapcsoló szalagkábel cseréje vált szükségessé okostelefonodban.