iPhone SE csengő hangszóró csere
9.990,- Ft

A cserélendő iPhone SE csengő hangszóró

A készülék külső hangforrásának biztosításáért az iPhone SE csengő hangszóró felelős, amit sokan összetévesztenek a beszéd hangszóróval, pedig teljesen különböző funkciókat ellátó alkatrészekről van szó. A csengő hangszórónak köszönhetjük, hogy halljuk a telefon csörgését, ha bejövő hívás érkezik, valamint, hogy a készülék hangot adjon ki zenelejátszáskor.

Az iPhone SE hangszóró meghibásodására utaló jel lehet, ha a telefon zenelejátszás, vagy kihangosítás alatt néma marad, vagy ha bejövő híváskor nem csörren meg. Ha nagyon halk a csörgés, vagy recsegő hangokat ad ki a készülék, először egy alapos tisztítással érdemes próbálkoznunk, hátha csak a kosztól tömődött el a hangszóró. Ha ez sem segít, az iPhone SE csengő hangszóró cseréjére van szükség, ami szervizünkben 15-20 perc alatt elvégezhető.

A szervizelés menete

A kijelző eltávolításával azonnal hozzáférünk az iPhone SE csengő hangszórójához, ezért ezt a javítási folyamatot az egyszerűbb javítási műveletek közé sorolhatjuk. Ugyanakkor a flexek elhelyezkedése, és csatlakozása miatt, a készülék kijelzőjének eltávolítása szakértő kezeket igényel. Az iPhone SE csengő hangszóró ragasztóval van rögzítve a dock-csatlakozóhoz, ezért csere közben különös óvatossággal járunk el, nehogy véletlenül megsérüljön a szalagkábel.

Szakértő „pro” tipp

  • Csere előtt érdemes egy alapos tisztítást elvégezni, mert könnyen előfordulhat, hogy a csengő hangszóró meghibásodását csak a kosz okozta, ami eltömítette az alkatrészt.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10