iPhone SE töltő IC csere
24.990,- Ft

A cserélendő iPhone SE töltő IC

Az iPhone SE töltő IC meghibásodására gyanakodhatunk akkor, ha a telefon töltése során a kijelzőn ugyan megjelenik a töltést jelző ikon, a készülék azonban ettől függetlenül nem vesz fel töltést. Szintén az integrált áramkör működészavarára utal, ha a hálózati töltőre csatlakoztatást követően egyáltalán nem történik semmi - magyarul a készülék nem vesz fel töltést.

Az iPhone SE töltő IC meghibásodására utal az is, ha adatkommunikáció során a számítógép nem - vagy csak azonosítatlan eszközként - ismeri fel a készüléket. Ilyen esetekben érdemes ellenőrizni az iPhone SE dock csatlakozóját, de amennyiben az megfelelően működik, el kell végezni a töltésvezérlő integrált áramkör cseréjét.

Szerelés menete

Le kell szögeznünk, hogy az iPhone SE töltő IC csere egy rendkívül bonyolult, időt és szakértelmet igénylő szervizfolyamat, melyet kizárólag komoly javítási tapasztalatokkal rendelkezők számára ajánlunk elvégezni.

Már alapvetően az alaplap eltávolítása is rendkívül bonyolult folyamat, mely során könnyen végzetes kárt okozhatunk az eszközben. Ha a panelt sikerült kiszerelnünk, az iPhone SE töltő IC cseréje következik, melyet egy speciális rögzítő eszköz és egy hőlégfúvó segítségével végzünk el.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy az iPhone SE töltésvezérlő áramkör cseréjét kizárólag az ügyféllel való egyeztetést követően végezzük el, hiszen az alaplapi javítások járhatnak bizonyos kockázattal.

Pro tipp

  • Az áramkör javításának megkezdése előtt minden esetben ellenőrizzük az iPhone dock csatlakozóját, hiszen elképzelhető, hogy ez lehet a hiba forrása.
  • Az iPhone SE töltő IC cseréje egy rendkívüli szaktudást igénylő alaplapi javítás, ezért kizárólag a többéves szakmai múlttal rendelkező szervizekben bízhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 10/10