iPhone X akkumulátor csere
29.990,- Ft

A cserélendő iPhone X akkumulátor

Habár legtöbb alkatrészében megújult az iPhone X, az akkumulátor szempontjából ez csak részben igaz. Immár L-alakú akkumulátort kapott, melynek üzemideje 2 órával több, mint az iPhone 7 esetében. Ugyanakkor a technológiája maradt lítium-ion, ennek pedig ismerjük hátrányait.

Melegebb és hidegebb időben is gyorsabban merül, ráadásul az élettartama vége felé (500 feltöltés után) rohamosan csökken a készülék üzemideje. Ezenfelül a benne kialakuló és felgyülemlő gázoktól felpúposodhat, ami kárt tehet a készülék belsejében.

Mikor tudhatod, hogy ideje akkumulátor cserére hoznod a készüléked? Ha videók lejátszása során, vagy felvétel módban a készülék percenként több százalékot is merül. Akkor pedig gondolkodás nélkül rohanj szervizünkbe, ha felpúposodott az akkumulátor.

Extrém esetekben felnyomja a kijelzőt, vagy épp az alaplapban tesz kárt. Az előbbit tudjuk javítani kijelző cserével, bár súlyos összegekbe fog kerülni, utóbbit azonban nem lehet cserélni. Azt ajánljuk, 1-2 év használat után látogass el szervizünkbe, az akkumulátor cseréje szervizünkben 30 percet vesz igénybe.

Az iPhone X akkumulátor csere menete

Az iPhone X esetében az akkumulátor eltávolítása és cseréje nem jelenthet problémát egy tapasztalt szerviztechnikusnak, kivéve akkor, ha nem állnak rendelkezésére a megfelelő, erre a célra kifejlesztett szerszámok és gépek. Szervizünkben ügyelünk arra, hogy mindig az elérhető legjobb gépekkel dolgozzunk, hogy minimálisra csökkentsük a szerelésekkor előforduló hibásodásokat.

A kijelző eltávolításához fűtőpadot használunk, ezáltal egyenletesen tudjuk melegíteni a készüléket egy általunk előre meghatározott hőfokra. Ennek segítségével a Samsung gyártotta Super-AMOLED kijelző kockázatmentesen eltávolítható, karcolások és törések nélkül. Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, az alatta található 4 ragasztócsíkot ellentétes irányban kihúzzuk. Ehhez érdemes szintén munkaeszközt használni, mivel az erőteljesen visszacsapódó kéz véletlenül leverheti az alaplapról a kondenzátorokat, ezzel használhatatlanná téve a készüléket. Az új alaplapot az iPhone X házába illesztjük, végül összeépítjük a telefont.

Pro tipp