iPhone X beszédhangszóró csere
29.990,- Ft

A cserélendő iPhone X beszédhangszóró

Mivel a beszédhangszóró felépítése megegyezik az általad is használt hangszórókkal, ezért hibásodás esetén pontosan azokat a hibajeleket mutatja, amelyeket már a hangszórók esetében megszokhattál. Ha a beszédhangszóró koszolódott, az apróbb porszemek gátolják a hang terjedését, ezért tompábban szól majd. Ha az apróbb porszemek megrekedtek a membránon, recsegni fog a hang, ha elektronikai kár keletkezett, vagy elszakadt a membrán, teljesen néma marad.

Azt ajánljuk, mielőtt szervizbe hoznád a készüléked végezd el a következő lépéseket: Elsőre is ellenőrizd a készüléked szoftveres beállításait és a hangerő beállításokat. Ezután indíts hívást és hangosítsd ki a készüléket. Kezdeményezz hívást egy másik személlyel, lehet csak a beszélgetőpartnered mikrofonja hibásodott. Ezekből már levonhatod a tanulságot, ha a beszédhangszóród a hibás, 30 percen belül cseréljük.

Az iPhone X beszédhangszóró csere menete

A készüléket szervizünkben is megvizsgáljuk. Figyelnünk kell a részletekre. Találkoztunk már olyan ügyféllel, aki előzetesen cseréltette a beszédhangszóróját, a probléma azonban nem oldódott meg. Kiderült, hogy csak egy általános tisztítást kellett a telefonján elvégezni, és újra tiszta hangon hallotta a beszélgetőpartnerét. Kevésbé tapasztalt szervizekben nem figyelnek a részletekre, ezért az efféle gyermeteg hibák sokkal inkább jelemzőek, mint a több éve működő, garanciát vállaló szervizekre.

Ehhez kapcsolódóan, tapasztalatból tudjuk, hogy a kijelző csak melegítéssel távolítható el sérülésmentesen, és a hevítésre legjobb eszköz a melegítőpad, ami egyenletesen, a belső perifériákat megkímélve tudja felmelegíteni adott hőfokra a kijelző alatti ragasztóréteget. A beszédhangszóró a Samsung gyártotta OLED kijelzőn található, amelyet ezért nem elég oldalra döntenünk, el kell távolítanunk teljesen. Előtte lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét az alaplapról, végül óvatos mozdulatokkal a Touch és LCD szalagkábelét is leválasztjuk. A szalagkábelek nem cserélhetők, ez azt jelenti, ha véletlenül megszakítod őket, az egész előlapot cserélni kell, amit az Apple horror áron végez. A kijelzőről leválasztjuk a beszédhangszórót, majd újat illesztünk rá, végül összeépítjük a készüléket.

Pro tipp