iPhone X dock csatlakozó csere
29.990,- Ft

A cserélendő iPhone X dock csatlakozó

A dock csatlakozó segíti a csatlakozást a töltőkábeled és telefonod között. Mivel bemeneti alkatrészről beszélünk, ezért érhető külső és belső meghibásodás is. A legtöbb felhasználó a töltéssel kapcsolatos hibákat egy lapra veszi, de a készülékben több alkatrész is felel a helyes és egyenletes töltésért. Ilyen a töltésvezérlő IC, akkumulátor, dock csatlakozó stb.

Az alkatrész hibájára akkor szabad gyanakodnod, ha Lightning kábelt csatlakoztatva a készülékedbe, egyáltalán nem, vagy csak akadozva veszi fel a töltést. Egy másik telefonnal, vagy zseblámpával világíts bele a dock csatlakozóba. Látnod kell a dock csatlakozó lábait, amelyek egy irányba mutatnak. Ha nem látod őket, koszolódott az alkatrész, ezért akadozik a kapcsolat, ha valamelyik láb elgörbült, az jelenti a problémát. Fontos, hogy ilyen esetben ne fújj bele a csatlakozóba, a port csak beljebb fújnád, ami súlyosbítaná a problémát. Az elhajlott lábat se próbáld fogpiszkálókkal visszahajlítani, mert nem sikerül majd megoldani a hibát. Szervizünkben ki tudjuk tisztítani az alkatrészt, erre alkalmas szerszámokkal.

Ha nagyobb külső erőhatás érte az alkatrészt, az elektronikája meghibásodott. Előtte szervizeltetted már a telefont? Egy kevésbé tapasztalt szervizes akár megszakíthatta a szalagkábelét szerekés közben, ezért nem veszi fel a töltést a dock csatlakozó. Szervizünkben 35 perc alatt építünk új alkatrészt a készülékbe.

Az iPhone X dock csatlakozó csere menete

A kijelző törésmentes eltávolítása a leggyakorlottabb szervizest is megizzasztja. Természetesen erre a célra tervezett gépekkel és elegendő gyakorlattal a folyamat kockázatmentesen elvégezhető. Mivel erősen tart az aljára ragasztott vízzáró réteg miatt, így azt meg kell olvasztanunk. Melegítőpadra helyezve hevítjük a készüléket egy adott hőfokon a ragasztóanyag olvadáspontjáig, majd elválasztjuk a kerettől.

Bármilyen készüléket szervizelünk, elhagyhatatlan lépésnek számít az akkumulátor szalagkábelének lecsatlakoztatása az alaplapról. Ez azért szükséges, mert így elkerüljük, hogy a készülék szerelés közben kisüljön. Sajnos több helyen ezt nem tartják be, egy hosszabb múltra visszatekintő szerviz tanul az előforduló hibákból, így egy több éve működő szerviz esetében sokkal kisebb a hibafaktor, mint egy friss, ismeretlen helyen.

A dock csatlakozó cseréjéhez sajnos ki kell szerelnünk az akkumulátort, csengőhangszórót, vibramotort is, egyszóval a telefon teljes alsó részét. Ezután érjük el az alkatrészt, amit újra cserélünk.

Pro tipp

  • Mielőtt a telefonod meghibásodására gyanakodnál, csatlakoztasd a Lightning kábelt egy másik készülékbe. Ha az sem veszi fel a töltést, a töltőkábel a hibás. Üzletünkben személyesen, vagy akár online webshopunkon vásárolhatsz eredeti Apple Lightning kábelt.
  • Szerviznehézségi szint: