iPhone X TrueDepth kamera szenzor csere
59.990,- Ft

A cserélendő iPhone X TrueDepth kamera szenzor csere

TueDepth kamera szenzornak nevezzük az iPhone X kijelzőjének felső részébe benyúló vékony sáv alatti szalagkábelt, amin számos érzékelő és az előlapi kamera is elhelyezkedik. Az alkatrész meghibásodására abban az esetben gyanakodj, ha a következő hibajeleket tapasztalod:

Az előlapi kamerával készített szelfik, videók homályosak, vagy foltosak. Nagyíts bele az elkészült képbe, ha a sötét folt megnő, valószínűleg koszolódott az előlapi kamera. Nagyobb ütődés során sérülhetett a kamera elektronikája, ami ellehetetleníti az iPhone X szelfikamerájának használatát.

A TrueDepth kamera szenzor felel az arcelismerő funkciójáról, ezért az ehhez szükséges infra kamera, 3D mélységérzékelő szenzor, és infraport is itt helyezkedik el. Előfordulhat, hogy az előlapi kamera tökéletesen üzemel, de a Face ID nem, ebben az esetben is együttesen kell cserélnünk az alkatrészeket. Szervizünkben gyári minőségű TrueDepth kamera szenzort építünk a régi helyére, mindössze 30 perc alatt.

Az iPhone X TrueDepth kamera szenzor csere menete

Az Apple érdekesen oldotta meg a szenzor elhelyezkedését, arra számítottunk, hogy az előlapra építi rá, ehelyett a beszédhangszórót illesztette a helyére, a kamera szenzor pedig a készülék házába került. Ennek megfelelően el kell távolítanunk az iPhone X OLED kijelzőjét. Szervizünk a legkorszerűbb eszközökkel és gépekkel dolgozunk, ennek megfelelően az előlapot kockázatmentesen el tudjuk távolítani.

Fűtőpadra helyezzük a készüléket, várunk a kijelző alatti ragasztóanyag olvadáspontjáig, majd leválasztjuk a keretről. Óvatos mozdulatokkal dolgozunk, a szerviztechnikusok szaktudására szükség van, hiszen a kijelző több szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz, amik ha elszakadnak, az egész kijelzőt cserélnünk kell. Az iPhone X kijelző csere pedig ijesztően nagy összegbe kerül. Eltávolítása után kiemeljük a kamera szenzort és újat illesztünk a helyére. A készülék összeszerelése során rendkívül figyelmesen járunk el, majd legvégül leteszteljük a telefont.

Pro tipp