iPhone X hátlap csere
39.990,- Ft

A cserélendő iPhone X hátlap

Az iPhone X valóban gyönyörű megjelenésű, ordít róla az elegancia. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a gyártó nem véletlenül hagyta el az iPhone 4s szériánál az üvegborítású hátlapot, mivel rengeteg hátulütője van. Az iPhone X sokkal jobban karcolódik, mint az előző generációs készülékek, ráadásul a karcok erősebben megmutatkoznak rajta. Ez azt jelenti, hogy szinte minden élesebb tárgy potenciális veszélyt jelent a készülékedre nézve. A karcos, törött hátlap pedig könnyedén feledteti a prémium minőséget, érdemes tehát hosszútávon is megóvnod, amire legjobb lehetőséged az UAG törésálló iPhone X tokja.

Ha nem sikerült megóvnod a készüléket, és eltörött, megkarcolódott a hátlapja, el kell végeznünk a cseréjét. A szerviz során érdemes megvizsgálni a készüléket tüzetesen, ha nagyobb ütődés hatására keletkezett a kár, a belső alkatrészeket is érintheti a meghibásodás. Szervizünkben gyári minőségű alkatrészekkel dolgozunk, a munkafolyamat befejeztével eredeti minőségében és megjelenésében kapod vissza a készüléked. Az iPhone X hátlap cseréje 90 perc alatt elvégezhető.

Az iPhone X hátlap csere menete

Kimondhatjuk, az iPhone X hátlap cseréje még a tapasztalt szervizeseinket is megterheli. A szerelés során minden alkatrész ki kell bányászni a készülékből, majd az új hátlapra visszaépíteni azokat. A szerviz folytán rengeteg apró részletre kell vigyázni, hogy a telefon sérülésmentesen megússza a beavatkozást. Ezt a legmodernebb, erre a célra tervezett gépeinkkel, szerszámainkkal segítjük elő, így a hibás alkatrész cseréjét különösebb probléma nélkül el tudjuk végezni. A kijelzőjével lefelé, fűtőpadra helyezzük a telefont, ahol az OLED panel alatti ragasztóanyag olvadáspontjáig melegítjük. Mielőtt teljesen eltávolítanánk az előlapot, lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét, ezzel kiszűrjük a készülék kisülését. Kevésbé tapasztalt szervizekben ezekre az apró részletekre nem figyelnek, holott a telefon működése múlhat rajta.

Miután áramtalanítottuk a telefont kiemeljük a belső alkatrészeket, többek között az L-alakú akkumulátort, kettéhajtott alaplapot, hangszórókat, mikrofonokat és további egyéb perifériákat. A hátlapot melegítés alá vonjuk, majd elválasztjuk tőle a házat. Finom, ugyanakkor határozott mozdulatokkal kell dolgoznunk, mivel a ház deformálódhat. Internetről rendelni alkatrészeket olcsóbbnak tűnhet, ugyanakkor ezeknek a minősége közelében sincs a gyári minőségű Apple hátlaptól. Mellette az alakja sem 100%-osan azonos az eredeti alkatrésszel, így helyezkedése sem lesz tökéletes. Amennyiben ilyen alkatrésszel dolgoznál, az iPhone X háza deformálódna, utólag annak cseréje is szükséges lenne. Bízd szervizünkre a hátlap pótlását, mi gyári minőségű alkatrészt építünk a régi helyére, és eredeti formájában kapod vissza a készüléket.

Pro tipp