iPhone X hátlapi kamera csere
49.990,- Ft

A cserélendő iPhone X hátlapi kamera

A hátlapi kamera rendszer általánosan három okból károsodhat. Leggyakoribb esetben a kamerák meghibásodása külső behatások következtében jelentkezik, ilyenkor a lencse megtörik, karcolódik. Ha erősebb a karcolódás, természetesen meglátszik az elkészült képek minőségén, a kamera nem tud fókuszálni, így életlen lesz a felvett anyag. Rosszabb esetben a kamera teljesen elsötétül, és egyáltalán nem készít videókat, fényképeket, több mint valószínű, hogy az elektronikája sérült.

Porosodás során a kamera lencséjén megülepedő porszemek gátolják a fényképező „kilátását”, a képek foltosak lesznek. Ha ilyet tapasztalsz, nagyíts bele a képbe, ha foltos, tisztítani kell. Harmadik lehetőség, ha beázott a telefon és párás a kamera lencséje, ebben az esetben ultrahangos tisztítás után tudunk pontos információval szolgálni. Szervizünkben mindössze 25 percre van szükségünk az iPhone X hátlapi kamera cseréjéhez.

Az iPhone X hátlapi kamera csere menete

Szervizes szemmel vizsgálva az iPhone X hátlapi kamera rendszere szerencsés helyre került. Ez nem jelenti azt, hogy bárki el tudja végezni a szerelését otthon, csupán annyit tesz, hogy megfelelő szerszámokkal és kellő tapasztalattal gyorsan elvégezhető a csere.

Biztosan észrevetted már, hogy az iPhone kijelzője mennyire erősen ragaszkodik a peremhez. A tűpontos illeszkedés és erős tapadás fontos, hiszen a készülék vízálló besorolást kapott. Tehát magának a két csavarnak nem elég erős a tartása, az Apple ragasztóanyaggal vonta körbe a kijelzőt. Ahhoz, hogy a vékony és érzékeny OLED kijelzőt eltávolítsuk, fel kell oldani a ragasztóanyagot. Fűtőpad segítségével érjük el a megfelelő hőmérsékletet, majd leválasztjuk a kijelzőt. Ezután csatlakoztatjuk le az akkumulátor szalagkábelét, majd emeljük ki a meghibásodott duplakamerát. Helyére újat ültetünk, óvatosan, mivel közvetlenül mellette helyezkedik el a kettéhajtott alaplap, ami tele van érzékeny kondenzátorokkal.

Pro tipp