iPhone X ház csere
84.990,- Ft

A cserélendő iPhone X ház

Az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékekhez hasonlóan, az iPhone X hátlapi szerkezete is két elemből áll: Az iPhone X hátlapjából, és iPhone X házából. Ennek megfelelően a két alkatrészt, külön-külön is cserélni tudjuk.

Az iPhone X háza nagyobb ütődés, ejtés során deformálódhat. Ilyenkor szabad szemmel is jól látható a probléma, ha lefekteted egy asztalra és a készülék nem fekszik rá tökéletesen, valószínűleg a házát kell cserélni. Egy elhajlott ház esetében nagy eséllyel a belső alkatrészek is sérülhetnek, így a szerviz során érdemes az egész telefont megvizsgálni. Habár az iPhone X ház cseréje az egyik legnehezebb munkafolyamatunk, tapasztalt kollégáink akár 120 perc alatt tudják cserélni az iPhone X acél házát.

Az iPhone X ház csere menete

A munkafolyamat során lebontjuk az egész telefont, minden alkatrészt kiszerelünk belőle, majd a hátlaptól elválasztjuk a házat és az új alkatrésztől kiindulva, visszaépítjük a készüléket.

Ez pontosan annyira nehéz, mint amilyen bonyolultan hangzik. Azt ajánljuk, ehhez hasonló munkafolyamatba, senki se vágjon bele otthon. A kijelző eltávolításának sorrendje a tartócsavarok eltávolítása, majd a kijelző kellő hőmérsékletre való hevítése. Melegítőpad segítségével ez gyerekjáték, egyébként nagyon nehéz egyenletesen melegíteni a készüléket.

Még a kijelző eltávolítása előtt le kell csatlakoztatnunk az akkumulátor szalagkábelét az alaplapról. Ezután választhatjuk el a kijelzőt, és emelhetjük ki az összes belső alkatrészt. A csupasz hátlapi szerkezetet ismét melegítés alá vonjuk, és elválasztjuk a házat. A munkafolyamat ezen része komoly kihívás, hiszen úgy kell leválasztanunk a házat, hogy közben a hátlap ne görbüljön, törjön, vagy karcolódjon. Természetesen profi eszközökkel, és nagy tapasztalattal ez megoldható, ezek nélkül gyakorlatilag lehetetlen.

Pro tipp

  • Minden munkafolyamatunkat teszteléssel zárjuk. Ez azt jelenti, hogy csak akkor szolgáltatjuk vissza a készüléket, ha tökéletesen működőképes.
  • Léteznek nálunk olcsóbb szervizek, ugyanakkor ezek az üzletek kevésbé felszereltek és tapasztaltak. Ennélfogva sokkal nagyobb a hibafaktor is.
  • Szerviznehézségi szint: