iPhone X kijelző csere
129.990,- Ft

A cserélendő iPhone X kijelző

Az Apple 2017-es telefonját, az iPhone X –et, a jövő telefonjaként mutatta be. A telefon kijelzőjének nem csak mérete, hanem technológiája is változott. (Az LCD – IPS panelt lecserélte a gyártó Super-AMOLED kijelzőkre.) Mit jelent ez a gyakorlatban? A Samsung által gyártott OLED panel élethűbb mint valaha, az iPhone X kijelző ára pedig a többszörösére emelkedett, emellett elképesztően sérülékennyé vált.  A kijelző már kávától káváig ér, így a mindennapi használat során nagyobb veszélynek van kitéve, másrészt az OLED kijelző vékonyabb, mint egy LCD kijelző, egyszóval törékenyebb elődjénél.

Az iPhone X kijelzőjének meghibásodása általában szemmel látható nyomokat őriz. Ügyfeleink leggyakrabban egy nagyobb ütődés után hozzák szervizünkbe a készüléküket, ilyenkor a panel megrepedt, eltört, vagy erősen karcolódott. Használat során rendkívül zavaró, ugyanakkor sokkal súlyosabb probléma, hogy a kezedet is elvághatja a sérült üveg. A karcosodás elkerülésének érdekében ütésálló kijelzővédő üvegfóliát ajánlunk.

Léteznek különlegesebb esetek, amelyek a kijelző fizikális állapotát nem feltétlenül érintik, ugyanakkor érdemes megbizonyosodni arról, vajon ez tényleg valós meghibásodás-e. Ilyen az, ha a kijelző színskálája megváltozott, amelyet a Beállítások – Kijelző és fényerő menüpontban tudsz beállítani. Az iOS 10-es verziójától kezdődően már alapfunkcióként építettek be éjszakai módot a rendszerbe, ez kiszűri a kékfényt. Ha sárgásabb a kijelződ az átlagosnál, vizsgáld meg ezt a lehetőséget is.

A kijelző cseréje egyáltalán nem vesz sok időt igénybe, mindössze 30 percünkbe kerül újjávarázsolni a készüléked. Ezt az időt szervizünkben, egy forró kávé elfogyasztása mellett is megvárhatod.

Az iPhone X kijelző csere menete

Bármennyire is erősen próbálod szabad kézzel szétválasztani az iPhone X kijelzőjét a telefon peremétől, az nem fog sikerülni. Ez a Lightning csatlakozó melletti két tartócsavarnak, és a kijelző pereme alatt végighúzódó ragasztóanyagnak köszönhető. Az utóbbi egyébként vízzáró rétegként is funkcionál. Ahhoz, hogy a kijelzőt cserélni tudjuk, ezt a ragasztóanyagot fel kell oldanunk, különben olyan erőteljes mozdulatot igényelne a kijelző eltávolítása, ami a belső alkatrészek épségét is veszélyeztetné.

A készülék melegítésének mi fűtőpadot használunk. Azért használunk erre külön munkagépet, mert így óvjuk leginkább a készüléket. Kevésbé felszerelt szervizekben hajszárítóval és egyéb olykor-olykor meglepő megoldásokkal próbálkoznak, amelyekkel természetesen nem tudják egyenletesen, egy adott hőfokra hevíteni a kijelzőt, ezáltal eltávolítása is sokkal kockázatosabb. Mielőtt leszerelnénk a kijelzőt, az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról. Ez az elsőre haszontalannak tűnő lépés létfontosságú, kiszűrjük vele a készülék esetleges kisülését. Ezután új, gyári minőségű alkatrészt ültetünk a régi helyére, és leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • A hatalmas kijelzőt megvédeni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Mi az UAG törésálló iPhone X tokját ajánljuk, amely megemelt peremmel rendelkezik, azaz ejtés során nem a kijelző éri majd elsőként a földet.
  • Szervizünkben komoly energiát és figyelmet szentelünk arra, hogy csakis megbízható gyártókkal dolgozzunk együtt. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag a minimumra csökkentettük a hibás, minőségileg kifogásolható alkatrészek beérkezését.
  • Ebay-ről és különböző megbízhatatlan internetes oldalakról hozzáférhetsz olcsóbb kijelzőkhöz, azonban tudnod kell, hogy egyedül a Samsung és LG tud ilyen minőségű alkatrészt gyártani. Ezért drágább, mint egy átlagos LCD kijelző. A silányabb minőségű alkatrészek ráadásul rosszabbul illeszkednek, használat során gyorsabban kopnak.
  • Ha az iPhone X kijelzője nagyobb hőmérséklet változás hatására lefagy, várnod kell pár másodpercet, ameddig újra feléled. Ezt a problémát az iOS 11.2-es frissítése kiszűri.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10