iPhone X vezeték nélküli töltőtekercs (Qi) csere
34.990,- Ft

A cserélendő iPhone X vezeték nélküli töltőtekercs (Qi)

Az iPhone X képes a vezeték nélküli töltésre, amit a telefon házára rögzített töltőtekercsnek köszönhető. Az alkatrész meghibásodása esetén hiába helyezed a készüléked működőképes Qi technológiát támogató töltőpadra, az mégsem veszi fel a kellő energiát. Érdekesség, hogy a hangerőszabályzó oldalgombokkal közös szalagkábelen helyezkedik el a tekercs. Ez azt jelenti, hogyha az oldalgombok nem reagálnak az érintésre, cserélnünk kell a töltőtekercset is.

A vezeték nélküli töltést természetesen sok más tényező is befolyásolhatja, így vizsgáld meg körültekintően a készüléket, mielőtt az alkatrész hibájára gyanakodnál. Tokban használod a telefonod? Nem minden tok engedi át a rezgést, ezzel akadályozza a töltést. Vedd ki a tokból a készüléked és próbáld úgy tölteni. Üzletünkben figyelünk arra, hogy kiegészítőink minden esetben támogassák az iPhone X képességeit, így tokjaink kivétel nélkül kompatibilisek a vezeték nélküli töltéssel.

Az iPhone X vezeték nélküli töltőtekercs (Qi) csere menete

A töltőtekercs eltávolítása nem egyszerű folyamat, mivel szinte az egész készüléked szét kell szerelni hozzá. Az iPhone X OLED kijelzője alatt található ragasztó vízzáróként is funkcionál. Fűtőpadra helyezzük a készüléket, majd a ragasztóanyag olvadáspontjáig melegítjük. Ekkor elválasztjuk a peremtől a kijelzőt, majd oldalra döntjük, két fontos szempontot figyelemben tartva. A készülék legkönnyebben sérülő alkatrészei a szalagkábelek, amelyekkel tele van az iPhone X. A kijelzőből három darab csatlakozó is kapcsolódik az alaplapba: Touch, LCD, beszédhangszóró. Ha az első kettőt elszakítjuk az iPhone X kijelzőjét kell cserélnünk, ha az utóbbit, a beszédhangszóróját.

Miután felnyitottuk a telefont eltávolítjuk sorjában az összes belső alkatrészt. Kezdődően az L alakú akkumulátorral, majd a kettéhajtott alaplappal, kamerákkal, vibramotorral, hangszórókkal, legvégül pedig a töltőtekercset is kiemeljük, helyére újat illesztünk. Összeszereléskor figyelnünk kell az eredeti alkatrészek tökéletes állapotára, több ügyfelünk panaszolta már, hogy kevésbé tapasztalt szervizekben a technikusok összeszerelés során letörtek az alaplapról kondenzátorokat, ezzel használhatatlanná téve a készüléket. Szervizünkben direkt erre a célra gyártott csavarhúzókkal dolgozunk, hogy ilyen ne forduljon elő.

Pro tipp

  • Az Apple használta Qi technológia népszerű, így nem csak az Apple töltőpaddal használható az iPhone X. Üzleteinkben találsz eredeti Samsung vezeték nélküli töltőpadot, amely nem csak stílusos, de minőségében is eléri az Apple szintjét.
  • Szerviznehézségi szint: