iPhone X vibramotor csere
29.990,- Ft

A cserélendő iPhone X vibramotor

Az iPhone X rezgését a Taptic Engine-nek nevezett alkatrész szolgáltatja. Meghibásodásának egyértelmű jele, ha a készülék nem rezeg hívások során, és az érintési visszajelzése sem működik. Mindenekelőtt a Beállításokban, a Hangok és haptikus jelzések menüben tudod ellenőrizni, hogy egyáltalán engedélyezett-e a funkció. Ha engedélyezett, akkor a készülék oldalán húzd le a némító gombot. Ilyenkor az iPhone X-nek kellene egy apróbb rezgést adnia a mód bekapcsolásáról, ha ez nem történik meg, vélhetően elektronikai hibásodás érte az alkatrészt. Szervizünkben 30 perc alatt építünk új Taptic Engine-t a készülékbe.

Az iPhone X vibramotor csere menete

Az iPhone X belső alkatrészeit a készülék hátlapjához rögzítve építettek, a vibramotor nehezen elérhető helyen, mivel cseréjéhez további számos perifériát is el kell távolítanunk. A kijelzővel kezdjük, ami érezhetően rendkívül erősen tapad a készülék pereméhez. Az iPhone X Super-Retina kijelzője alatt egy nagyon erős ragasztóanyag húzódik, ami vízzáró rétegként is funkcionál. Az OLED panel ráadásul vékony és könnyen törik. Cseréje pedig ijesztően nagy összegeket emészt fel.

Melegítőpadra helyezzük a készüléket, amely segítségével a kijelzője felől egyenletesen és egy meghatározott hőfokra tudjuk melegíteni. Szervizünk több éves működése alatt kitapasztaltuk, hogy mik azok a gépek, szerszámok, amelyekkel kockázatmentesen lehet dolgozni. Több helyen hajszárítót, és egyéb erre a feladatra kitalált "homemade" megoldásokat alkalmaznak, amelyek sokkal kevésbé hatékonyak, ráadásul mind a készülék, mind a szerviztechnikus számára veszélyesek.

A kijelzőt oldalra döntjük, lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét, majd kiemeljük az L-alakú akkumulátort, kettéhajtott alaplapot és csengőhangszórót. Az új, gyári minőséggel megegyező Taptic Engine-t a helyére ültetjük, majd visszaépítjük a készüléket.

Pro tipp

  • Nagyobb ejtések során nem csak az iPhone X házában, hátlapjában, kijelzőjében eshet kár, a belső alkatrészek is szenvedhetnek különböző elektronikai károkat. Az ütésálló UAG iPhone X tok elnyeli és elvezeti az ütődésekkor keletkező energiákat, ezzel védve a készüléked.
  • Szerviznehézségi szint: