iPod touch 5 akkumulátor csere
9.990,- Ft

A készülék akkumulátorának meghibásodásához az alkatrész elöregedése mellett beázás okozta rövidzárlat, vagy erős mechanikai sérülés is vezethet, míg a meghibásodására utaló leggyakoribb jelek a következők lehetnek: az iPod touch 5 üzemideje drasztikusan lecsökken, még kikapcsolt állapotban is jelentős töltésveszteséget tapasztalunk. Továbbá az is előfordulhat, hogy az iPod a töltője nélkül már be sem kapcsol, de gyakori panasz lehet az is, hogy a zenelejátszót egyáltalán nem tudjuk teljesen feltölteni.ipod touch 5th akku csere

A cserélendő iPod touch 5 akkumulátor

Az iPod touch 5 beépített lítium-ionos akkumulátora már 1030 mAh-es, ami a gyári adatok szerint akár 40 óra zene vagy 8 óra videó nézésére alkalmas teljes feltöltöttsége esetén. A korábbi iPod touch típusokhoz képest az áramforrás kapacitása tehát nőtt, míg a töltési idő jelentősen lecsökkent. Így az iPod touch 5-ünket már 2 óra alatt 80%-ig is feltölthetjük.

A szerelés meneteipod touch 5th akku csere

Az iPod touch 5 akkumulátor cseréje a készülék összeragasztott érintőüvegének és kijelzőjének eltávolításával kezdődik. Ehhez először is melegítéssel és egy speciális szerszámmal kell a képernyőt kifordítani a vázból, ami után az alatta található csavarokat kitekerve az EMI pajzsot is eltávolíthatjuk az útból. Így már láthatóvá válik a cserélendő akkumulátor, aminek kivétele előtt még a kijelző szalagkábelét, és az alaplap számos csatlakozóját kell eltávolítani.

Pro-tipp

  • Még az akkumulátor cseréje előtt érdemes megpróbálni teljesen lemeríteni az iPod-ot, és egy egész napig a töltőn hagyni, hátha ez megoldja a problémát.
  • Egyébként pedig érdemes betartani az Apple tanácsait is, amelyekkel jelentősen meghosszabbítható például az iPod touch 5 akkumulátorának élettartama is.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10