iPhone 7 Plus akkumulátor csere
16.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 Plus akkumulátor

Az Apple ígérete szerint a 2016-ban bemutatott iPhone 7 Plus üzemideje 2 órával növekedett a 6s-hez képest. Az alkatrész kapacitása bár valóban erősödött, az elődmodellekhez viszonyítva azonban egy dologban nem változott. Ugyanis 1,5-2 év aktív használatot követően az akkumulátor elfárad, melynek következtében elkerülhetetlen annak cseréje.

Amennyiben a készülék 10-30%-nál magasabb töltést nem vesz fel, esetleg egyáltalán nem tölthető, vagy az eszköz csak hálózati adapterre vagy számítógépre csatlakoztatva kapcsol be, máskülönben működésképtelen, illetve töltést követően azonnal kikapcsol, az iPhone 7 Plus akkumulátor cseréje válik szükségessé.

Mielőtt azonban szervizbe hozod az eszközt, érdemes ellenőrizned, hogy a hálózati töltőadapter, illetve a töltés során is használt lightning kábel hibátlanul működik-e. Sok esetben ugyanis ezen tartozékok meghibásodása okozza a készülék töltéshibáit. Amennyiben a telefonod hálózati adaptere a hibás, nézz szét üzletünkben, ahol könnyen beszerezhetsz ezekből újakat.

Az akkumulátor cseréje csupán 20-30 percet vesz igénybe. Ha úgy döntesz, hogy a javítást a helyszínen várod meg, megvendégelünk egy finom, forró kávéval, s közben az ügyféltérből figyelemmel kísérheted a szerviz folyamatokat. Minden a szemed előtt történik.

Az iPhone 7 Plus akkumulátor csere menete

A készülék kikapcsolását követően eltávolítjuk az annak házát rögzítő biztonsági csavarokat, hogy óvatosan szétnyithassuk a készüléket. Itt rendkívül ügyelnünk kell arra, hogy sem a víz- és porállóságot elősegítő ragasztócsík, sem a készüléket rögzítő csatlakozók nem sérülhetnek. Egyetlen rossz mozdulat és a vízállóságnak annyi. Ezért érdemes megbízható szakértőkre bízni az iPhone javítását.

Ezt követően lecsatlakoztatjuk a kijelzőt a készülékről, majd egy arra alkalmas műanyag szerszám segítségével a meghibásodott akkumulátort is kivesszük. Miután végeztünk a javítással, és újra összeszereltük a készüléket, természetesen teljes körű tesztelést végzünk rajta, hogy kiszűrjük az esetlegesen fennmaradó hibajeleket.

Pro tipp

  • Ha valamiféle töltési hibát vélsz felfedezni, érdemes ellenőrizned, hogy a hálózati adatper, illetve a töltőkábel megfelelősen működik-e.
  • Szélsőségesebb esetben előfordulhat, hogy az iPhone akkumulátora felpúposodik, ez pedig a többi alkatrész épségét is veszélyezteti
  • Szerviznehézségi szint: 5/10