iPhone 7 Plus alaplap csere
80.000,- Ft

A cserélendő iPhone 7 Plus alaplap

Az alaplap csere szükségességét nem minden eseten könnyű megállapítani, sőt. Érdemes tesztelni a készüléket, kivizsgálni és meghatározni a probléma pontos okát. Előfordulhat, hogyha például nem csatlakozik a hálózatra a készülék, csak a hozzá tartozó IC-n kell dolgoznunk, ami költséghatékonyabb megoldás, mintha magát az alkatrészt cserélnénk.

Szervizünkben számos ügyfél panaszkodott már arra, hogy a különböző tapasztalat nélküli szervizekben nem megfelelő alkatrészeket cseréltek, és a probléma nem megoldódott, csak súlyosbodott.

Az alaplapon található a készülék belső memóriája, ami azt jelenti, hogy csere esetén csak azzal együtt tudjuk. Ajánlott gyakran iCloud mentést végezned, hiszen bármikor sérülhet a készülék olyannyira, hogy az összes adatod elvesszen.

Szervizünkben csak gyári és független alaplapokkal dolgozunk. Minden alaplap cseréhez tartozik a Home gomb cseréje is, hiszen csak együtt működnek az alkatrészek. Ne felejtsd el, hogy az iPhone 7 Plus alaplap cseréje után, megváltozik a készülék IMEI száma is!

Az iPhone 7 Plus alaplap csere menete

Mivel az alaplap az iPhone 7 Plus hátlapjára épített alkatrész, ezért a kijelző felől kell megközelítenünk. Meglepő lehet, de a cseréhez nem szükséges több alkatrészt eltávolítanunk, ugyanakkor a szerviz számos veszélyt rejt önmagában. Mivel szerviztechnikus kollégáink több száz alkalommal szereltek már készülékeket, így pontosan ismerik a kihagyhatatlan lépéseket és az alkatrészek pontos elhelyezkedését, ezért nem érheti baj a telefont a szerviz alatt.

A fent említett esethez kapcsolódik a gyakori hiba, amikor a kijelző eltávolítása során a Touch és LCD szalagkábelét véletlenül elvágják. A szalagkábelek rendkívül sérülékeny alkatrészek, cseréjük nem lehetséges, azaz ilyen esetben pótolni kell az iPhone 7 Plus kijelzőt is, ami további 60 000 forintos kiadást jelent. A kijelző eltávolítása során elszakad a vízzáró réteg, kérd ennek pótlását.

A különböző szalagkábeleket mind eltávolítjuk az alaplapról, kezdve az akkumulátorból indulóval, ezzel meggátolva, hogy a telefon kisüljön. Kicsavarozzuk a tartócsavarokat és az új alaplappal szereljük fel a telefont, ezután kijelzőbe illesztett Home gombot is cseréljük, majd összeépítjük a készüléket.

Pro tipp

  • Otthonról azonosítani a problémát szinte lehetetlen, ugyanakkor vannak különböző hibajelek, amelyeket vizsgálva az alaplap meghibásodására gyanakodhatsz. Szakértői cikkünkben összegyűjtöttük ezeket.
  • Ne rendelj külföldi oldalakról alkatrészeket, olcsóbbak lehetnek, ugyanakkor minőségük silány, nem éri el az Apple-től elvárt szintet. Emellett az alaplap beszerelése bonyolult folyamat, amelyhez szükséges szerviztechnikusaink tudása és tapasztalata.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10