iPhone 7 Plus bekapcsoló szalagkábel csere
21.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 Plus bekapcsoló szalagkábel

Az alkatrész meghibásodására utaló jel lehet, hogy a készülék nem lezárható, illetve a gomb megnyomásakor olyan érzésünk van, mintha az be lenne esve, illetve nem kattanna a megszokott módon. Fontos megemlíteni, hogy ehhez a szalagkábelhez csatlakoznak a készülék némító- valamint hangerőszabályzó gombjai, illetve, ha teljesen elnémül a telefon csengőhangszórója, szintén a 7 Plus bekapcsoló szalagkábel javítása szükségeltetik.

A szalagkábelek és az alaplapi IC-k javításai, forrasztásai vagy cseréi általában komoly odafigyelést és precizitást igényelnek, ezért a készülék bekapcsoló szalagkábel javítása legjobb esetben is legalább 40-50 percet vesz igénybe.

Az iPhone 7 Plus bekapcsoló szalagkábel csere menete

A szalagkábel javításához számos alkatrészt ki kell szerelnünk a készülékből. Ezt az összetett javítási feladatot nem ajánlatos olyan szervizre bízni, ahol javításaikra nem vállalnak garanciát. A telefon alsó részén fellelhető  záró csavarok eltávolítását követően kiemeljük a kijelzőt, ezt követően pedig óvatosan lecsatlakoztatjuk az akkumulátort az alaplapról. Ezután kivehetjük a panelt a készülék házából, hogy hozzáférjünk a felső szalagkábelhez.

A számos apró IC és csatlakozó, melyeket a javítás során érintünk, rendkívül érzékenyek, ezért a hibalehetőség magas. Számos olyan készüléket hoztak már be szervizpontjainkba, melyeket hozzá nem értő kezek tettek tönkre egy-egy “javítás” alkalmával.

Pro tipp

  • Bár a bekapcsológomb meghibásodása nem tűnik komoly problémának, nem javasuljuk, hogy otthon magad kezdj bele a javításába, feszegetésébe.
  • A telefon szétszerelése komoly precizitást és szakértelmet igényel, ha nem megfelelő tapasztalattal kezdesz neki, komolyabb kárt is tehetsz a készülékedben.

  • Szerelésnehézségi szint: 7/10