iPhone 7 Plus beszédhangszóró csere
21.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 Plus beszédhangszóró

Többéves tapasztalataink szerint, amennyiben a készülék abszolút nem ad hangot, nem a beszédhangszóró hibásodott meg, hanem az alkatrész megfelelő működéséért felelős szalagkábel. Ez javítható forrasztással (kisebb sérülések, mikroszakadások esetén), azonban általában a komplett kábel cseréje szükséges.

Ha az iPhone telefonbeszélgetés során recseg, a 7 Plus beszédhangszóró cseréje indokolt. Sokszor viszont elegendő, ha a problémás készüléket alaposan kitisztítjuk, hiszen a hangszóró viszonylag könnyedén gyűjti magába a különféle poros jellegű szennyeződéseket.

Az iPhone 7 Plus beszédhangszóró csere menete

A készüléket nem szükséges apró darabjaira szedni ahhoz, hogy elvégezhessük a beszédhangszóró javítását, tisztítását, esetleg cseréjét. Első lépésként kicsavarozzuk az alsó biztonsági csavarokat, majd szakszerűen eltávolítjuk az iPhone 7 Plus kijelzőt. Ez komoly koncentrációt igényel, ugyanis egyetlen rossz mozdulattal eltéphejtük a készülék víz- és porállóságáért is felelős ragasztócsíkot.

Ezt követően apránként minden olyan alkatrészt kiszerelünk a készülékből, amely akadályozhatja a beszédhangszóró cseréjét, hogy jól hozzáférhessünk az alkatrészhez. Bár a javítás önmagában 30-40 percet vesz igénybe, előfordulhat, hogy a már folyamatban lévő javítások miatt az ügyfél várakozási ideje némileg kitolódhat.

Pro tipp

  • Érdemes ellenőrizni a hangbeállításokat, mert bizonyos esetekben ezek okozzák a tapasztalt problémákat.
  • Szerelésnehézségi szint: 6/10