iPhone 7 Plus dock csatlakozó csere
21.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 Plus dock csatlakozó

A csatlakozó cseréjéhez az előzőekben felsoroltakon kívül a következő okok vezethetnek: a töltést olyan ellenőrizetlen, megbízhatatlan forrásból származó töltőkábellel és hálózati adapterrel végezted, amely vagy zárlatossá tette a csatlakozót, vagy letörte a hozzá tartozó fogakat (pineket).

A nagyobb ütődések vagy korábban, rosszul elvégzett javítási kísérletek következtében a 7 Plus töltő csatlakozó szalagkábelén is szakadás történhet. Ilyen esetekben egyéb, ehhez a kábelhez csatlakozó perifériák is működészavart produkálhatnak. Ha tehát a fülhallgató jack vagy a fő mikrofon nem funkcionál, érdemes egy pillantást vetni a dock csatlakozó szalagkábelére.

Szerencsés esetben a töltő csatlakozó pusztán azért nem működik megfelelően, mert valamilyen szennyeződés eltömítette. Ekkor egy alapos tisztítás is megoldás lehet, az alkatrészt nem kell cserélni.

Az iPhone 7 Plus dock csatlakozó csere menete

A csatlakozó csere a Pentalobe (biztonsági) csavarok eltávolításával veszi kezdetét. először is a kijelzőt kell lenyitnunk, majd eltávolítanunk a készülék fémházáról, majd annak shield-jét is le kell csavaroznunk. Ezután szétkapcsoljuk az akkumulátort, majd a vibramotor (Taptic Engine) lecsatlakoztatását követően az alsó hangszórókat vesszük ki.

Így már el tudjuk kezdeni az iPhone 7 Plus töltő csatlakozó cseréjét. A folyamat komoly szakértelmet kíván, ezért azt javasoljuk, kizárólag olyan szervizben javíttasd a készüléked, ahol garanciát vállalnak munkájukra.

Pro tipp