iPhone 7 Plus előlapi kamera csere
14.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 Plus előlapi kamera

Ha azt tapasztalod, hogy előlapi kamera módba történő váltás esetén, a Kamera applikáció - vagy rosszabb esetben a teljes iOS - lefagy, valószínűleg szoftveres meghibásodásról van szó. Ha azonban egy újraszoftverezés nem oldja meg a problémát, az előlapi kamera cseréje válik indokolttá.

Az alkatrész cseréjét sejteti továbbá, ha a készülékkel készített szelfik homályosak, foltosak. Ilyenkor szervizeinkben mindig azt teszteljük először, hogy egy tisztítás megszünteti-e a problémát. Amennyiben nem, kicseréljük a meghibásodott alkatrészt.

Viszonylag ritkán, de az is előfordulhat, hogy az előlapi kamera a hátlapi kamera meghibásodását vonja maga után. Ezért lehetnek megtévesztőek sokak számára az eszköz által produkált hibajelek. Budai iPhone szervizeinkben a javítási procedúra megközelítőleg 20-30 percet vesz igénybe, mely a helyszínen akár meg is várható - a szervizpont aktuális terheltségétől függően.

Az iPhone 7 Plus előlapi kamera csere menete

Az iPhone alsó részén elhelyezkedő biztonsági csavarok eltávolítását követően nekilátunk a kijelző kiszerelésének. Ez komoly odafigyelést igényel, hiszen egy rossz mozdulattal akár a készülék vízállóságában is kárt tehetünk.

A problémás alkatrészt egy arra alkalmas csipesszel, óvatosan kiemeljük a készülék házából és beszereljük az új, hibátlanul működő kamerát. Hogy megbizonyodhassunk arról, hogy az alkatrész valóban tökéletesen üzemel, teljes körű tesztelésnek vetjük alá az eszközt, mielőtt visszaadnánk azt tulajdonosának.

Pro tipp

  • Szerviznehézségi szint: 6/10