iPhone 7 Plus kijelző csere
49.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 Plus kijelző

Sok esetben valóban azon okból kerülnek javítandó készülékek szervizeinkbe, mert egy leejtés vagy erősebb mechanikai behatás következtében sérültek meg. Előfordul azonban az is, hogy a készüléket nem éri erős mechanikai behatás, a kijelző mégsem érint vagy viszonylag sűrűn fagy ki. Mindkét esetben érdemes mielőbb szervizbe vinned a készüléket, hogy ott szakértők a lehető leggyorsabban orvosolják a hibát.

Sok esetben érkeznek azzal a kérdéssel szervizünkbe, hogy amennyiben csak a kijelzőüveg vagy az LCD sérült, elegendő-e a hibás komponenst cserélni. A válasz: sajnos nem. Az iPhone 7 Plus kijelző bár két komponensből áll, ha az alkatrész meghibásodik, a komplett kijelzőt kell kicserélnünk. Szervizes szemmel nézve tehát nincs jelentősége annak, hogy kizárólag az érintőüveg vagy az LCD sérült-e. Különösen a készülék mérete miatt ajánljuk, hogy a biztonságos, masszív védőtokok, illetve karc- vagy ütésálló iPhone kijelzővédők használatát.

Az iPhone 7 Plus kijelző csere menete

A készülék alsó részén elhelyezkedő biztonsági csavarok eltávolítását követően óvatosan, egy arra alkalmas műanyag pengetővel felnyitjuk. Eközben ügyelünk arra, hogy a kijelző rögzítőlábait, illetve a víz- és porállóságot biztosító ragasztócsíkot ne szakítsuk el, hiszen ez esetben könnyen rést üthetünk a vízállóság pajzsán.

Ezt követően leszedjük az LCD szalagkábelét fixáló fémházat, amit 5 csavar rögzít, majd lecsatlakoztatjuk a panelre kapcsolt szalagkábeleket. Óvatosan, mert he ezek közül akár csak egy is megsérül, azzal további károkat okozunk a készülékben. Többek közt ezért is rendkívül fontos, hogy megbízható, munkájára garanciát vállaló szervizbe vidd a készüléked.

Miután kicseréltük a hibás iPhone 7 Plus kijelzőt, összeszereljük az eszközt és teljes körően teszteljük azt, hogy kiszűrjük az esetlegesen fennmaradó hibajeleket. A javítás időtartama megközelítőleg 30 perc, melyet egy finom kávé kíséretében az ügyféltérből magad is figyelemmel kísérhetsz.

Pro tipp

  • Az alkatrész védelméről érdemes egy karc- és ütésálló iPhone 7 Plus kijelzővédővel gondoskodnod, üzletünkben találsz minőségi darabokat.
  • A kijelző cseréjét lehetőleg olyan szervizre bízd, amely legalább 6 hónap garanciát vállal javításaira

  • Szerviznehézségi szint: 7/10