iPhone 7 Plus vibramotor csere
14.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 Plus vibramotor

Az iPhone 7 Plus vibramotorjának kialakítása különbözik a készülékek többségében található rezgőmotortól. Az Apple által Taptic Engine névre keresztelt négyszögletű alkatrész rugós szerkezettel gerjeszti a rezgéseket. Meghibásodása esetén az alkatrész tompábban, vagy egyáltalán nem rezeg, emellett hangosabb zajjal is járhat a működése.

Az iPhone 7 Plus rezgőmotorja ütődések során hibásodik, ilyenkor az alkatrész elmozdul, vagy roncsolódik. Egy ütésálló iPhone 7 Plus tokkal elkerülhető a rezgőmotor sérülése, ezzel együtt pedig a szervizdíj.

Az iPhone7 Plus vibramotor csere menete

Kikapcsoljuk a készüléket, majd eltávolítjuk a kijelzőjét. Ehhez melegítenünk kell az alkatrészt, ami ezáltal sokkal könnyebben sebezhetővé válik. Ha otthon próbálod elvégezni a cserét megfelelő szerszámok és tapasztalat nélkül, a kijelző eltörhet, megrepedhet, aminek javítása újabb súlyos összegekbe kerülhet.

Miután elemeltük a háztól, egyből rálátunk a vibramotorra, ami a készülék alsó részén helyezkedik el. Mivel nem kell egyéb alkatrészeket kibontani a cseréjéhez, így a megfelelő csavarok eltávolítása után csipesszel kiemelhetjük az alkatrészt. A készülék összeépítését követően leteszteljük.

Pro tipp

  • A szerviz során a vízzáró réteg elszakad. Ahhoz, hogy a készüléked továbbra is cseppálló maradjon a kijelző felől érdemes kérned ennek pótlását.
  • Internetről rendelni az alkatrészeket nagy bátorságra vall. Habár olcsóbbak, mint a szervizekben beszerezhető perifériák, a minőségük gyakran egyáltalán nem éri el az Apple-től elvárt szintet.
  • Szerviznehézségi szint: