Beázott MacBook ultrahangos tisztítása
13.990,- Ft

Mit tegyél ha beázott a MacBook-od? Először is vedd le a töltőről, rögtön kapcsold ki és távolítsd el az akkumulátorát is. Miután a folyadék nagyját megpróbáltad kiönteni, majd egy szivaccsal felitatni akkor sem szabad bekapcsolnod a Mac-et, hiszen ezzel csak nagyobb kárt okoznál. Egy beázott gép újra bekapcsolásakor ugyanis még a korábban meg nem sérült feszültségmenetes elemek is megsérülhetnek, ami kritikus esetben az alaplap cseréjéhez is vezethet. Beázás esetén tehát minél előbb avatott kezekbe kell juttatni a gépet, hogy a folyadéknak a lehető legkevesebb ideje legyen károsítani a belső szerkezetet. Ha azonban ez azonnal nem megoldható, akkor addig amíg el nem viszed egy szervizbe egy olyan szellős és langyos helyen tárold a Mac-et, ahol a nedvesség elpárologhat belőle.MacBook ultrahangos tisztítás

Szerelés menete

A javítás során a MacBook-ot szétszereljük, majd az oxidációs kár megelőzése érdekében alkatrészeit átmossuk. Ha kihagynánk az ultrahangos mosást és csak megszárítanánk a készüléket, akkor az tovább oxidálódna, ami folyamatos és biztos meghibásodásokat okozna.

Pro tipp

  • A legtöbb kárt a bor, a kóla és a víz okozza, mivel ezek a folyadékok a nyomtatott áramkör rézlapjaival és forrasztásaival is nagyon hamar reakcióba lépnek. Éppen ezért ilyenkor kifejezetten sürgős a beavatkozás.
  • Mint bármilyen elektromos készülék, így a MacBook beázása esetén is érdemes nagyon gyorsan cselekedni: ha elég gyorsan szervizbe került a gép, akkor még jó esély van arra, hogy az ultrahangos tisztítás megoldja a problémát és nem kell egy vagyont elkölteni egy drágább alkatrész cseréjére.