MacBook Pro/Air akkumulátor csere
20.000,- Ft

MacBook akkumulátor csere

Az Apple legújabb termékeiben, így a MacBook-okban is lítium-polimer akkumulátorokat használ, amely egy megbízható, könnyű és nagy teljesítményű áramforrás típus. Azonban ezek az idő, egy komolyabb sérülés, vagy a gondatlanság következtében megrongálódhatnak, elhasználódhatnak, ami miatt szükségessé válhat az akkumulátor cseréje. Az áramforrás hibájával kapcsolatos leggyakoribb panaszok a következők lehetnek: a MacBook extrém gyorsasággal merül, esetleg már csak akkor használható, ha hálózati kábellel folyamatosan töltjük, vagy ha az áramforrás 10-30%-nál több töltést nem is képes felvenni.MacBook akku csere

Pro tipp

  • Az Apple különféle tippekkel segíti a MacBook tulajdonosokat, hogy megőrizhessék készülékük akkumulátorának élettartamát. A tanácsok között szerepel például, hogy ne használjuk az akkumulátort 5 foknál hidegebb, vagy 35 foknál melegebb helyen, vagy ne használjuk folyamatosan a töltőről.
  • A MacBook-ok akkumulátorának elhasználódását a töltési ciklusok száma jellemzi. Érdemes időnként figyelemmel kísérni ezt az értéket, hiszen ha tudjuk, hogy hány töltési ciklus van még hátra, akkor azt is meghatározhatjuk, hogy mikor van szükség az akkumulátor cseréjére. A ciklusszámot operációs rendszerenként némiképp eltérő helyen, de minden esetben a rendszerinformációk között kell keresni. Erről bővebb információt itt lehet olvasni.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10