MacBook HDD, SSD bővítés
20.000,- Ft

A háttértárolók két legfontosabb tulajdonsága a kapacitás és az átviteli sebesség. Mivel a rendszer a háttértárból töltődik be a memóriába, egy gyors és nagy winchester jelentősen feldobhatja Mac-ünk használhatóságát. Természetesen többféle háttértártípus létezik, a választáskor azonban érdemes kikérni szakértő véleményét is, ugyanis HDD-k esetében a gyorsabb modellek jobban is melegszenek, ami az ultravékony gépek esetében túlmelegedési gondokat is okozhatnak. Jelentős sebességnövekedést érhetünk el még az SSD (Solid State Drive) használatával is. Ebben a meghajtó típusban ugyanis nincsenek mozgó alkatrészek, emiatt a fizikai behatásokkal szemben sokkal ellenállóbb, míg az adatelérési idő csökkenésével gyorsasága is meggyőzőbb lett. Ráadásul egy SSD könnyebb, halkabb, sokkal tartósabb és kevesebbet is fogyaszt, mint egy normál HDD.MacBook HDD csere

HDD vagy SSD?

Ha van rá lehetőség, akkor természetesen érdemes az SSD bővítést választani a MacBook-ba, hiszen ezt a típust extrém adatátviteli sebesség, csökkentett energiafelhasználás, valamint megbízható és strapabíró konstrukció jellemzi. És azoknak, akiket még ez sem győzött meg álljon itt egy beszédes adat a két típus gyorsaságát nagyban befolyásoló elérési idővel kapcsolatban: a hagyományos HDD merevlemezen lévő rendszerpartíció esetében 5 vagy 6 ms az elérési idő, ami a gyakorlatban maximum 160-180 fájl megnyitását jelenti másodpercenként, míg az SSD esetében az elérési idő 0,01-0,02 ms lehet, ami pedig másodpercenként már 50.000-100.000 fájl elérésével is járhat.

Pro tipp

  • Ha nem tudod, hogy a MacBook-odba milyen háttértár való természetesen szervizünkkel is felveheted a kapcsolatot, vagy segítségül hívhatod a Mactrecker nevű hasznos alkalmazást is, amely minden géptípushoz pontosan leírja a bővítési lehetőségeket.